Search

Zavirite u najljepše blagdanske izloge svijeta, dio I.

Zavirite u najljepše blagdanske izloge svijeta, dio I.

New York, Pariz, London

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ua

Najpoznatije svjetske modne kuće, ali i mnoge trgovine, ukrasile su u ovo blagdansko vrijeme svoje izloge kako bi svim prolaznicima dočarale božićni duh i atmosferu. Razne instalacije, mnoštvo ukrasa i šarenih lampica u kombinaciji s proizvodima koje nude pozivaju sve da barem nakratko zastanu i odšetaju u njihove male svjetove. Donosimo vam izbor nekih od najljepših izloga 2013. godine koji su s godinama tradicije do apsolutnog savršenstva doveli svoje teme i priče.

Bergdorf Goodman, New York

Njujorška robna kuća Bergdorf Goodman ove nam godine donosi prikaz najdražih praznika Amerikanaca u novom ruhu. Tako su se Dan nezavisnosti, Valentinovo, Halloween i drugi, zabijelili u božićnom duhu i tako se preporodili s jednom sasvim novom atmosferom. Moramo priznati da kad snijeg zaleprša odmah sve izgleda bajkovitije, a svjesni su toga i u Bergdorf Goodman te su zato njihove lutke u kreacijama brendova Thom Browne, Alexander McQueen i Giambattista Valli osvanule u zaleđenoj bajci.

Henri Bendel, New York

U izlozima njujorške robne kuće Henri Bendel oživjele su ilustracije poznatog američkog karikaturista Ala Hirschfelda u prirodnoj veličini. Među njima su se našli Audrey Hepburn, Woody Allen, Whoopi Goldberg, Marilyn Monroe i mnogi drugi. Neki su sjeli zajedno za blagdanski stol kako bi uživali u blagodatima božićnih i novogodišnjih delicija, a neki su, poput Charlieja Chaplina, slavodobitno zauzeli grane drveta unutar robne kuće, s kojeg promatraju užurbane prolaznike.

Henry Bendel

Saks Fifth Avenue, New York

Izlozi robne kuće Saks u njujorškoj Petoj aveniji oduševit će najmlađe, ali i one koji se još uvijek osjećaju kao djeca u duši. Naime, njihove izloge zauzeli su veliki bijeli Jetiji simpatičnog izgleda uz još simpatičniju kratku priču koja ih prati. Ovi čupavi Jetiji, prema ideji kanadske ilustratorice Marian Bantjes, proizvode snježne pahuljice i u tome su posebno spretni te kroz svoje avanture poručuju svim čitateljima da u ovo blagdansko doba budu sretni.

Barneys, New York

Njujorški Barneys okrenuo se ove godine ledenom futurizmu. Uz dizajn francuskog vizualnog umjetnika Joanieja Lemerciera, poznatog po svojem mrežastom grafizmu, nastala je priča o ledenoj špilji u koju su se smjestile aerodinamički oblikovane saonice Djeda Božićnjaka iz budućnosti. Zanimljivo je kako je na kreiranju izloga ove godine sudjelovao i reper Jay-Z, uz čiju je modnu kolekciju, ekskluzivno dizajniranu u suradnji s robnom kućom Barneys, nastala priča o BNY NYC SCC galeriji. Barneys New York City Shawn Corey Carter galerija tako kroz svoje blagdanske izloge donosi jedinstven pogled na kreacije Jay-Z-ja s nekim od najpoznatijih dizajnera današnjice.

Printemps, Pariz

Francuska modna kuća Printemps ove je godine dizajniranje svojih izloga povjerila brendu Prada. Tako su, osim standardnih lutaka odjevenih od glave do pete u dizajn modne kuće Prada, izlozima zavladali mali plišani miševi u minijaturnim kreacijama Miuccie Prade. Oni uz slatkiše i party slave Božić i Novu godinu, ali i odlaze na skijanje gdje uživaju u snježnim radostima. Tako se uz raznovrsne ideje zabavljaju i najmlađi promatrači izloga, dok njihovi roditelji traže idealne božićne poklone za obitelj i najmilije.

Mulberry, London

Robna kuća Harrods je uz svoju uobičajenu božićnu priču, ukrasila i izloge rezervirane samo za brend Mulberry. Poznata dizajnerica interijera i dekoratorica Shona Heath tako je u blagdanskom stilu naglasila Mulberryjeve zaštitne proizvode - torbe, smjestivši ih u idiličnu snježnu bajku u društvu divljih životinja i životinjica koje su se svojim bojama idealno uklopile uz pojedine dizajne poznatih torbi.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više