Search

Zavirite u najljepše blagdanske izloge svijeta, dio II.

Zavirite u najljepše blagdanske izloge svijeta, dio II.

London, Pariz, New York, New Jersey

Tekst: BURO.


Image: Foto: Büro247.ua

Svjetske robne kuće i brojne ekskluzivne trgovine poznate su po svojim blagdanskim izlozima koji svake godine raskošju privlače mnoge posjetitelje. Stanovnici grada svake godine s nestrpljenjem iščekuju otkrivanje svojih najdražih izloga, a turisti sa zanimanjem posebno obilaze sva mjesta uživajući u blagdanskom duhu grada koji su posjetili. Donosimo vam i II. dio najljepših svjetskih izloga, kako biste i vi barem nakratko mogli zaviriti u njih!

Liberty, London

Nadahnuće za ovogodišnje blagdanske izloge, londonski brend Liberty pronašao je u bljesku novogodišnjih prskalica i vatrometa. Pucketave blagdane tako obilježava mnoštvo srebrne boje, lampice i šljokice koje u nama evociraju onaj dječji osjećaj uzbuđenja koji Božić donosi. Beauty proizvodi, make-up, sitnice za dom, parfemi i modni dodaci - sve se to smjestilo u kromiranim izlozima trgovine Liberty.

Galeries Lafayette, Pariz

Izlozi slavne robne kuće Galeries Lafayette, poznate po svojem blagdanskom dekoru i tisućama lampica koje svake godine ukrašavaju njeno pročelje, ove su godine inspirirani novoj ekranizaciji bajke "Ljepotica i zvijer". Ovaj podatak ne začuđuje jer film je francuske produkcije s Léom Seydoux i Vincentom Casselom u glavnim ulogama i stiže u kina diljem svijeta sljedeće godine. Tako u izlozima možemo vidjeti začarani dvorac s mnoštvom ruža, koje su jedan od lajtmotiva filma i nakratko proživjeti ovu poznatu bajku.

Zavirite u najljepše blagdanske izloge svijeta, dio II. (фото 1)

Anthropologie, New Jersey

Trgovina brenda Anthropologie uvijek svoje izloge ukrašava prirodnim motivima i zemljanim bojama. Ove su blagdanske sezone bili inspirirani Božićnom zvijezdom, cvijetom koji svake zime ukrašava mnoge domove svojim jarkim crvenim i zelenim bojama i nepogrešivo podsjeća na Božić. Kreacije u izlozima svojim su se bojama uklopile u nijanse kojima nas veseli ovaj neobičan cvijet.

Macy's, New York

Blagdanski izlozi privlače posjetitelje u ovu poznatu robnu kuću još od 1870-ih. Ovogodišnja tema "Sanjaj... i vjeruj" prati putovanje mladog dječaka koji sanja, proživljava i vjeruje u božićnu čaroliju. Prolaznici mogu promatrati ovu priču kroz 6 očaravajućih i interaktivnih izloga dok ne dođu do posljednjeg u kojem dječak pronalazi Djeda Božićnjaka unutar blještave sobe.

Lord & Taylor, New York

obzirom na to da znamenito zdanje robne kuće Lord & Taylor sljedeće godine slavi svoju stogodišnjicu, izlozi evociraju glamur i zlatno doba starog New Yorka gdje muškarci nose cilindre i smokinge, a žene perje i bunde. Svaki izlog prikazuje situaciju koja vodi do uzbudljivog božićnog dana, od žene koja nosi poklone anticipirajući blagdane na prometnoj ulici preko dječice koja nestrpljivo iščekuju Djeda Božićnjaka, pa do parova koji pohađaju svečane večere. Božićna atmosfera u vintage izdanju!

Tiffany & Co., New York

Pogled u izloge najpoznatije svjetske draguljarnice Tiffany & Co. otkriva detaljne makete stana na Upper East Side, luksuznoj četvrti New Yorka na plavoj pozadini koja je zaštitna boja brenda. Samo pažljiv pogled otkrit će da se u ovom mnoštvu detalja skrivaju precizno smještene kreacije Tiffany & Co. - među kutijicama zabljesne poneki dijamantni prsten, narukvica, naušnice, privjesak ili čak sat, koji poput pravog sata otkucava na minijaturnoj zgradi.

Tekst: D.Č.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više