Search

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio

Ove barove nemojte propustiti


Image: PR

Donosimo nastavak kultnih bečkih rooftop barova

Nakon što sam vam otkrili prvih 5 najljepših rooftop barova u Beču, vrijeme je za nastavak. Ukoliko posjetite Beč ova mjesta nikako nemojte propustiti jer pogledi s ovih terasa se pamte.

1. Ocean's Sky Bar, Haus des Meeres

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio (фото 1)

Relativno novo 'in' mjesto, otvoreno tek prošle godine na 11. katu Aqua Terra ZOO-a i to uz samu poznatu Mariahilfer šoping meku, predstavlja Ocean's Sky Bar. Zgrada pomalo nezgrapnog izgleda u samom centru Mariahilfer ulice, skriva bar koji uz panoramu grada na 50 metara visine nudi doživljaj bečkih krovova na dlanu. Terasa bara postavlja stolove tik uz staklenu ogradu, tako da nesmetano možete uživati u kavi, kolaču i pogledu na grad. Preko dana vam je na raspolaganju vise od 100 mjesta tik uz staklenu ogradu, dok se za večernje sate priprema iznenađenje u vidu atraktivnog i 'in' mjesta raznih evenata. Svakako predlažemo posjetiti i ZOO, a zatim se osvježiti na prekrasnoj terasi na kojoj ćete se zasigurno zadržati.

2. Akakiko, Gerngross

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio (фото 2)

Lanac japanskih restorana Akakiko, na Mariahilfer ulici u sklopu centra Gerngross skriva simpatičnu terasu idealnu za upijanje sunčanih zraka. Osim fantastičnih japanskih specijaliteta, ovu terasu možete iskoristiti i za popodnevno ispijanje kave uz divan zalazak sunca. Raznovrsne biljke doprinose ugođaju, pa tako cijela terasa djeluje kao privatni vrt, dok veliki stolovi stvaraju idealan prostor za poslovne ručke ili gablece. Za razliku od ostalih, terasa, Akakika ne djeluje nimalo pretenciozno, dapače, veoma je pristupačna i cjenovno. Mali bonus za žene predstavlja činjenica da, osim što uz kavu na terasi Akakika možete uzeti predah od shoppinga, s nje se pruža i pogled na kompletnu Mariahilfer ulicu pa se može pomno isplanirati koje trgovine posjetiti nakon predaha.

3. The Onyx Bar, DO&CO Hotel

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio (фото 3)
U strogom centru grada, točno nasuprot Stephansdoma nalazi se hotel DO&CO koji na 6. katu skriva jedan od najekskluzivnijih barova u gradu - Onyx Bar. U jednom od najljepših pogleda u Beču možete uživati upravo s terase ovog bara. Sama lokacija čini ekskluzivu, dok interijer itekako doprinosi doživljaju jer ovaj bar predstavlja spoj urbanog i luksuznog što je i bio prvotni cilj austrijskog arhitekta Hansa Holleina. Dok je preko dana ovo mjesto dostupno svim gostima, noću se pretvara u ekstravagantni luksuzni bar poznat kao elitističko mjesto okupljanja raznih političara, glumaca i javnih osoba austrijske scene. Kompletna postava bara vodi se samo jednim motom: perfekcionizmom. Osim koktela, ovdje ćete pronaći i veliki izbor alkoholnih pića, vina, viskija te najfinijih cigara. Smart dress code je obavezan, kao i rezervacija. Napomena: u jednom od najekskluzivnijih mjesta u gradu očekujete i jednako ekskluzivne cijene.

4. Settimo Cielo, Hotel Royal

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio (фото 4)
U strogom centru grada, u sklopu hotela Royal nalazi se prekrasni restoran nazvan Settimo Cielo. I to potpuno opravdano, jer je doživljaj kao da se nalazite u sedmom nebu. Tu posebnost omogućuje stakleni strop koji posebice noću pruža romantičnu panoramu osvijetljenog grada. Talijanski restoran osim prekrasnog ambijenta nudi i odlične talijanske delicije, kao i riblje specijaltete najviše kvalitete. Osim restorana i specijalne talijanske kuhinje, u baru možete isprobati veliku paletu najboljih talijanskih vina uz poznate talijanske sireve. Mjesto je poznato po održavanju raznih proslava, vjenčanja te poslovnih domjenaka. Dok terasu možete iskoristiti za ispijanje kave, večernji doživljaj bara prepustite vinu ili koktelima kuće i osjećajte se kao u sedmom nebu. Preporučena rezervacija par dana unaprijed.

5. Das Turm

10 kultnih rooftop barova u Beču, II. dio (фото 5)
Jedna od poslovnih zgrada "bečkih blizanaca" na svome 22. katu otvara vrata Das Turm restorana i bara. Glavnu atrakciju restorana predstavlja pogled koji oduzima dah, no svakako doprinose odlična kontinentalna i francuska kuhinja. Posebni doživljaj pruža ljetna vrtna terasa koja noću uz svjetla grada postaje jedna od najromantičnijih u gradu. I to na 150 metara visine. Das Turm bar elegantnog interijera poznati je after work hotspot pa tako svake srijede u popodnevnim satima možete prisustvovati degustaciji vina. Bar se ponosi titulom "najbližeg nebu" pa svakako preporučujemo doživljaj terase, bio u pitanju koktel ili romantična večera.

Tekst: Marija Verović

Related articles

Buro 24/7 Selection

više