Search

Novogodišnji prijedlozi za bijeg iz grada

Novogodišnji prijedlozi za bijeg iz grada

Istra, Gorski kotar, Park prirode Učka ili Trakošćan?

Božićni dani su iza nas, i svi znamo što slijedi; pripreme za doček Nove godine. Uglavnom su u planu velike proslave koje uključuju provod do sitnih jutarnjih sati okruženi mnoštvom ljudi. No, što ako ste se zasitili takvih provoda i težite nečem mirnijem, dalekom od novogodišnje euforije. U tom slučaju možda je vrijeme da isplanirate drugačiju Novu godinu; sjednete u auto i krenete prema Istri, uživate opuštajući se u wellnessu, iznajmite kuću pored dvorca ili se oduševite čistim planinskim zrakom? Donosimo vam popis nekih destinacija u Hrvatskoj gdje možete učiniti baš to.

Goranska kuća Sobol

Kada su se vlasnici 2003. godine odlučili obnoviti ruševinu stare goranske kuće, željeli su gradeći i obnavljajući je u duhu autohtone arhitekture, ukazati na zaboravljenu ljepotu goranskog kulturnog nasljeđa. Stoga će boravak u kući Sobol pružiti originalni osjećaj planinskog okruženja i života u planinama. Kuća je smještena u čudnovatoj dolini leptira - Kupskoj dolini Gorskog kotara, u selu Kočićin, 7 km udaljena od Broda na Kupi i 19 km od Delnica. Sam podatak da se nalazi u čudesnoj dolini leptira koja broji preko 500 vrsta leptira te da je smještena u blizini rijeke Kupe u Kupskoj dolini, u tzv. državi legendarnog diva Petra Klepca, dovoljno je dobar razlog , da dođete i uživate u tišini, miru, svježem zraku, pjevu ptica i da osjetite, što znači biti dio prirode. Savršena varijanta ukoliko se zaista želite odmoriti daleko od svega.

Ny Gateway

Hotel Draga Di Lovrana

Stajati na vrhu planinskoga grebena, s pogledom na plavetnilo mora koje se nalazi duboko dolje ispod vas, doista je savršen osjećaj! Svoju novu mladost Hotel Draga di Lovrana punim plućima živi od 2005. godine, kada je ponovno otvoren nakon potpune rekonstrukcije, vjerno slijedeći izvornu građevinu. Kao i prije stotinu godina, svoja vrata otvorio je štovateljima prirode i vrhunskih zalogaja. Hotel je smješten na zelenim obroncima planine Učke, kod mjesta Lovran. Ovakav jedinstven smještaj omogućuje rekreaciju i razonodu u oba svijeta - morskom i planinskom. S obzirom da je zima, nećete moći uživati na čuvenim šljunčanim plažama Medveje i Mošćeničke drage kao ljeti, ali zimski odmor čekati će vas gore u svježim visinama Učke. Potoci s pitkom vodom, zrak koji krijepi nalaze se samo desetak minuta od vreve obalne rivijere. Park prirode Učka kao i Ćićarija, svojom ljepotom privlače mnogobrojne planinare i zaljubljenike u prirodu. Možda je vrijeme, ukoliko već niste, da otkrijete zašto je Učka proglašena parkom prirode.

NY Gateaway Villa di lovrana

Tonkina kuća Trakošćan

Tonkina kuća za iznajmljivanje nalazi se u malom selu Brezova gora (općina Bednja) na krajnjem sjeverozapadu Hrvatskog zagorja, između Macelja i dvorca Trakošćan. Kuća je građena od stoljetnog hrastovog drva, a živost i svježinu kući daju životopisni dekorativni detalji te originalan namještaj. Ono što već na prvi pogled oduzima dah je vanjski prostor u kojem prevladava prekrasno prirodno zelenilo. Okruženje Tonkine kuće, kao i romantičan interijer, podsjetiti će vas na djetinjstvo i odlaske baki na selo, što je i bila namjera vlasnika. Vratiti se u bezbrižnost nekih prošlih vremena. Na katu kuće nalaze se četiri spavaće sobe, središte prizemlja ispunjava otvoreni kamin s krušnom peći, a iz zimskog se vrta spuštate u vinski podrum koji obiluje raznim domaćim proizvodima. Dvorac Trakošćan udaljen je samo kratku šetnju od kuće. Zvuči kao dobra alternativa klasičnim novogodišnjim provodima okruženi prijateljima!

Trakoscan

Hotel San Rocco

Mali obiteljski hotel San Rocco smješten je u Brtonigli, a Istra je kao takva već izgradila status simbola za uživanje. Drevno obiteljsko imanje, slijedeći najstrože kriterije restauracije, 2004. godine pretvoreno je u ekskluzivni turistički kompleks opskrbljen komforom i svim potrebnim sadržajima koje će okupirati sva vaša osjetila. Sjetite se kada ste se zadnji put prepustili odmoru u onom najopuštenijem obliku. Gastro užitci, vrhunski opremljen wellness centar ili naprosto relaksacija u velikom vrtu s pogledom na bazen - vi odlučite!

Novogodišnji prijedlozi za bijeg iz grada (фото 1)

Pripremila: Tina Kovačiček
Foto: PR

više