Search

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija

Norveška, Japan, Austrija, Švicarska…

Image: buro247.kz

Polarna svjetlost, kamini u sobi, tradicionalne alpske kolibe, vanjski grijani bazeni i najljepši pogledi… samo su mali dio ovih genijalnih hotelskih smještaja koji garantiraju pravu zimsku čaroliju

Cristallo Hotel Spa & Golf, Italija

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 1)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 2)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 3)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 4)

Riječ je o hotelu koji je izgrađen 1901. godine. Iako se nalazi u Italiji, u interijeru i eksterijeru je vidljiv utjecaj neoklasicizma. Svojom ponudom je više orijentiran na one koji se žele opustiti i relaksirati, a svojim skijaškim stazama koje ga okružuju idealan je za sve tipove skijaša, a njegov spa centar neće nikoga iznevjeriti.


Banff Springs Hotel, Kanada

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 5)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 6)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 7)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 8)

Unikatan smještaj duge i interesantne povijesti. Svi koji imaju priliku ovdje boraviti osjetit će i dašak boravka u dvorcu jer hotel upravo tako izgleda. Ima čak 770 soba, vanjski bazen iz kojeg se može uživati u snježnim ljepotama krajolika u koji je hotel i uklopljen. Može se pohvaliti i s 9 restorana te 14 trgovina. Idealan je za vruća ljeta i hladne zime.


The Khyber Himalayan Resort & Spa, Indija

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 9)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 10)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 11)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 12)

Bajkoviti je ovo smještaj koji izgleda kao da je s kakve razglednice. U svojoj ponudi imaju privatne kućice koje neodoljivo podsjećaju na tzv. gingerbread kućice. Svaka od njih ima grijani bazen, a u cijelom kompleksu su i tri restorana s internacionalnom kuhinjom. Masaže i spa centar, kao i fitness segment sastavni su dio ovog smještaja koji se nalazi na čak 2.730 metara nadmorske visine. Blizina skijališta samo je još jedna pogodnost.

 

The Chedi Andermatt, Švicarska

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 13)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 14)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 15)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 16)

Planinski švicarski vrhovi i raskošna šuma divan su ambijent za zimski godišnji odmor iz snova. Kombinacija drva i luksuza primjetna je u svakom dijelu hotela koji ima sobe, apartmane, ali i stanove koje daje na raspolaganje svojim gostima. Tradicionalan alpski stil uređenja je sveprisutan, a ono što vam neće promaknuti su romantični kamini. Naravno, ponuda restorana, kao i bazena, ali fitness centra samo su dodatak koji će svatko poželjeti iskoristiti.


Storfjord Hotel, Norveška

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 17)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 18)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 19)

Nordijske zemlje sinonim su za odmor u snijegu. Riječ je o malom rustikalnom hotelu koji se ističe svojim klasičnim norveškim dizajn elementima i estetikom koji u njemu prevladavaju. Šarmantan, intiman i autentičan u kojem prije svega prevladavaju romantika, mirnoća i čarobna ljepota okruženja.


Four Seasons Resort and Residences Vail, SAD

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 20)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 21)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 22)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 23)

Riječ je o skijaškom resortu u Coloradu. Otvoren je 2011. godine, a riječ je o tipičnom hotelu grupacije Four Seasons u kojem dominiraju bež i smeđe nijanse, veliki prostrani spa centar kao i nekoliko ekskluzivnih restorana. Svaka soba može se pohvaliti s kaminom, a na terasi će vam s osmijehom poslužiti toplu čokoladu, kakao, kuhano vino… Kada se odlučite za skijanje, dovoljno je da samo odaberete stazu koje su u neposrednoj blizini.


Zaborin Hotel, Japan

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 24)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 25)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 26)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 27)

Tradicionalni japanski hotel koji se ističe svojom ekskluzivnošću i mirnoćom koje su u njega implementirane. Premisa hotela je sjesti i zaboraviti na sve brige, kako poručuju. Prostrane sobe, minimalizam i tamni namještaj estetika je koja ovdje prevladava, a važno je spomenuti i kako hotel ima i svoju modernu galeriju.

 

Le Chalet Zannier, Francuska

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 28)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 29)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 30)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 31)

Ovo je definitivno jedno od najelegantnijih izdanja francuskih smještaja u kojem je naglašena kombinacija alpske estetike. Gosti na raspolaganju imaju tri objekta, a kada završe sa skijanjem na obližnjim padinama, mogu se opustiti u wellness centru u sklopu hotela, ali i bazenima, sauni, turskoj kupelji, kao i u jednom od restorana koji poslužuju obroke inspirirane vrhunskom francuskom i belgijskom kuhinjom.

 

Hotel Val De Neu, Španjolska

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 32)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 33)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 34)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 35)

Hotel se nalazi u jednom od najluksuznijih i najpoznatijih skijaških zona na svijetu. Smješten je na 1.500 metara nadmorske visine, a ima oko 100 različitih skijaških staza u svom okruženju. Gosti na raspolaganju imaju 120 soba koje nisu previše prostrane, ali su vrlo ugodne. Spa usluge, kao i razni tretmani za uljepšavanje su dio ponude, a sve sportske aktivnosti preko dana mogu se samo nastaviti uživanjem u spa centru ili jednom od četiri ekskluzivna restorana.

 

Aurelio Hotel & Chalet Lech, Austrija

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 36)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 37)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 38)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 39)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 40)

Riječ je o jednom od omiljenih skijaških destinacija u Austriji. Ovdje skijaška sezona naime, traje i do pet mjeseci, a priroda je uistinu bajkovita. Riječ je o vrlo tihom i mirnom mjestu koje svojim gostima nudi u sklopu hotela i knjižnicu, raskošne lobije s kaminom, restorane i niz popratnih usluga koje će svakoga razmaziti.


Kakslauttanen Arctic Resort, Finska

11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 41)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 42)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 43)11 hotela u kojima započinje prava zimska čarolija (фото 44)

Jedan od najljepših i najčarobnijih svjetskih smještaja o kojem smo jednom prilikom već pisali, nalazi se u Finskoj. Hotel uključuje svojevrsne staklene kupole u kombinaciji s drvenim, rustikalnim kućicama implementiranih u netaknutu prirodu. Idealne su za promatranje tzv. polarne svjetlosti. Temperature su ovdje od -3 do -6 zimi, a sve zimske aktivnosti koje uopće možete zamisliti su vam na raspolaganju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više