Traži

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur

Putopis Büro 24/7 djevojke Darije Darmaniyan


Ako me pitate koji su mi omiljeni praznici, s lakoćom ću vam odgovoriti — Božić i Nova godina! A ako me pitate gdje ih najviše volim slaviti tada će moj odgovor glasiti: negdje daleko, gdje je egzotično i toplo! Ove sam godine otišla u istraživanje najjužnijeg dijela kontinentalne Azije. Cilj mog bijega bio je Singapur. Ako vam je pretjerano izražavanje emocija čudno, tada vas molim da budete dobri sa mnom, budući da će u ovom članku biti mnogo „oh“, „ah“ i uskličnika. Ovaj me grad osvojio već na prvi pogled!

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 1)

Singapur je grad-država čije ime potječe od malajske riječi Singapura — Lavlji grad. U Singapuru ćete vidjeti svega i svačega, i bez obzira na to tko ste, i kakvim naglaskom govorite, osjećat ćete se dobro! Grad posjeduje nevjerojatnu energiju! Od gradske arhitekture ćete jednostavno izgubiti razum! Imat ćete osjećaj kako da su se svi najbolji suvremeni arhitekti okupili na jednom mjestu i projektirali najneobičnije zgrade, djelujući u punoj kreativnoj slobodi. Art & Science Museum nalikuje lotosovom cvijetu, Marina Bay Sands Hotel izgleda kao svemirski broj, a Louis Vuitton se smjestio na vlastitom otoku. Kada sam ušla u Gardens by the Bay, imala sam osjećaj kao da se nalazim u filmu Avatar. Divovska stabla puna su sunčane energije tijekom cijelog dana, a navečer iskre poput gigantskih prskalica. Energija je toliko jaka te vam se čini da je oživjela i biljke.

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 2)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 3)

 Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 4)

Singapur je grad prepun kontrasta u kojem se, uz hipersuvremenu arhitekturu, u savršenom skladu nalaze i etničke četvrti. Arabic Quarter Kampong Glam poznat je po svojoj džamiji Sultan Mosque koju okružuje tržnica na kojoj se prodaje zapanjujuća orijentalna hrana. U Сhina Town i Little India uživat ćete u obilju boja i različitosti oblika koji rese hramove Sri Srinivasa Perumal Temple, Sri Mariammam Temple i Thian Hock Keng Temple. Nije važno u kojem se dijelu Singapura nalazite, uvijek je sve savršeno čisto i sigurno.

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 5)

Kada se želim odmoriti, napuniti energijom i razbistriti glavu ili jednostavno se malo osunčati, okupati i ukusno jesti, tada brzo hrlim natrag u Capella Hotel koji se nalazi na poluotoku Sentosa. Cappela ulazi u grupu The Leading Hotels of The World. Sentosa  je mali djelić raja u kojem su se smjestili Michelin restorani, tereni za golf, etničko selo, Hammam Spa i najvažnije, snježnobijele pješčane plaže i tirkizno more.

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 6)

Epicentar noćnog života nalazi se, možemo reći, pod zvijezdama, budući da su se najpoznatiji noćni klubovi smjestili od 60. do 80. kata. Moji su osobni favoriti 1 Аltitude Bar, Avalon Сlub i Kuda De Ta Club Lounge. Bujicu pozitivnih emocija u vama će probuditi fontane koje pjevaju u Marina Bay Harbour. To je cijeli spektakl s glazbom kada se na zrcalnoj refleksiji vode pojavljuju kadrovi iz filmova. Ja sam se zaljubila u ovaj grad i htjela bih tu ljubav podijeliti s vama!

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 7)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 8)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 9)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 10)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 11)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 12)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 13)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 14)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 15)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 16)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 17)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 18)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 19)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 20)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 21)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 22)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 23)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 24)

Čarobni bijeg u egzotiku - Singapur (фото 25)

Tekst i foto: Daria Darmaniyan

Napišite komentar