Traži

Vikend u Edinburghu

Vikend u Edinburghu

Putopis by Daria Darmaniyan


Škotska je domovina vrijeskovog meda, kvalitetnog viskija, zelenih brežuljaka, predivnih dvoraca i zgodnih muškaraca u kiltu. Zar to nije dovoljno dobar razlog za putovanje u ovu divnu zemlju? Sjela sam na brzi vlak na kolodvoru Kings Cross i za četiri sata sam bila u prijestolnici Škotske, u Edinburghu. Točnije, u Edinbraaaa…

Vikend u Edinburghu (фото 1)

Odsjela sam u hotelu Missoni koji bih vam svima od srca preporučila. Neka vas ne plaši ime luksuzne talijanske modne kuće Missoni. Za visoku razinu usluge trebat ćete izdvojiti sasvim prihvatljivu sumu! Bila sam ugodno iznenađena kada sam, kao poklon od hotela, u sobi pronašla aparat za kavu Nespresso, veliki izbor čajeva, filmske novitete u TV videoteci, Missoni ogrtač i papuče i uvijek neophodni Wi-Fi. Moram spomenuti i vrlo ljubazno osoblje i pravu talijansku kuhinju! Hotel Missoni nalazi se tik uz glavnu ulicu povijesnog središta Royal Mile. Nikada nisam vidjela toliko mnogo starih zgrada, malih crkava i gotičkih katedrala na jednom mjestu! Osim drevne arhitekture, poseban mistični šarm Edinburghu daju i turistički izleti u potrazi za duhovima, posjeti grobnicama i noćne šetnje po podzemnim katakombama.

Vikend u Edinburghu (фото 2)

Vikend u Edinburghu (фото 3)

Tajanstveni Edinburgh okružuju zimzeleni brežuljci i uzburkano Sjeverno more. Ujutro sam obukla tenisice i sa zadovoljstvom se uspela na poznati Calton Hill gdje se nalaze Pantheon, the Nelson Monument i Gradski opservatorij. Zatim sam odlučila pokoriti Arthur's seat. Na obali Sjevernog mora razgledala sam Royal Yacht Britania. Nažalost, bila sam malo razočarana jer su u bliskoj okolici luke sagradili velike trgovačke centre.

Vikend u Edinburghu (фото 4)

Vikend u Edinburghu (фото 5)

Vikend u Edinburghu (фото 6)

Moj prvi susret sa škotskim viskijem dogodio se u centru Scotch and Whiskey Experience. Na zanimljivoj prezentaciji, osim degustacije najboljih viskija, mladi vodiči prepuni energije i entuzijazma uputit će vas u sve tajne ovog slavnog pića. Poslije degustacije savjetujem vam da se okrijepite u restoranu Amber koji se nalazi u istoj zgradi. Tamo sam jela najukusnijeg i najsočnijeg lososa na svijetu. Šalicu čaja popila sam u lokalnom kafiću Elephant House u kojem je J. K. Rowling napisala prvi dio Harryja Pottera. Svima ću savjetovati da umjesto suvenira kupe pravi škotski viski. Najbolji viski pronašla sam u dućanu Cadenhead koji nudi i najekskluzivniju kolekciju tog poznatog škotskog pića.

Vikend u Edinburghu (фото 7)

Vikend u Edinburghu (фото 8)

Vikend u Edinburghu (фото 9)

Vikend u Edinburghu (фото 10)

Vikend u Edinburghu (фото 11)

Vikend u Edinburghu (фото 12)

Vikend u Edinburghu (фото 13)

Vikend u Edinburghu (фото 14)

Vikend u Edinburghu (фото 15)

Vikend u Edinburghu (фото 16)

Vikend u Edinburghu (фото 17)

Vikend u Edinburghu (фото 18)

Vikend u Edinburghu (фото 19)

Vikend u Edinburghu (фото 20)

Vikend u Edinburghu (фото 21)

Vikend u Edinburghu (фото 22)

Vikend u Edinburghu (фото 23)

Vikend u Edinburghu (фото 24)

Vikend u Edinburghu (фото 25)

Vikend u Edinburghu (фото 26)

Vikend u Edinburghu (фото 27)

Vikend u Edinburghu (фото 28)

Vikend u Edinburghu (фото 29)

Tekst i foto: Daria Darmaniyan

Napišite komentar

više