Search

Četiri luksuzna hotela na prekrasnoj Sardiniji

Četiri luksuzna hotela na prekrasnoj Sardiniji

Korporacija Qatar Holding ulaže u turizam


Korporacija Qatar Holding, u okvirima koje se nalazi i svjetski poznati brend Harrods Group, objavila je desetogodišnji plan o gradnji 4 luksuzna hotela na sardinijskoj Costi Smeraldi. U gradnju mediteranskog ljetovališta bit će uloženo okruglih 1 milijarda eura.

Sredstva će biti raspoređena na nekoliko projekata - na ekskluzivni Harrods Hotel s 150 soba i obiteljski hotel s 200 soba, te također i hotele za mlade s 90 soba, na plaži Revero i Razza di Juncu. Masivni projekt podrazumijeva i gradnju vodenog zabavnog parka na plaži Liscia Ruja, širenje cestovnog i kanalizacijskog sistema, te otvaranje Costa Smeralda Academy za obuku turističkih djelatnika.

Vezano uz to, prošle godine je Qatar Holding potpisao rješenje o kupnji Smeralda Holding - tvrtke koja je zadužena za hotele na Costa Smeralda. Qatar Holding je dobio pravo na portfolio u kojem se nalaze 4 luksuzna hotela, marina i brodogradilište, golf klub Pereve, 51% dioničkog vlasništva, vlasništvo nad 2290 hektara zemlje na kojima još nije isplanirana gradnja, te mnogi drugi građevinski objekti na obali.

"Projekt koji je predstavio arhitekt Tonino Fadda za Qatar Holding, biti će izveden u suradnji sa stručnjacima za okoliš kako ne bismo narušili ekološke restrikcije otoka Sardinija", priopćio je gradonačelnik.

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više