Search

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću

Istočnjačka terapija uz suvremene metode


Ljetovalište SHA nalazi se u živopisnom španjolskom gradiću Alicanteu i sastoji se od 5 odvojenih unikatnih arhitektonskih zdanja, koja su međusobno spojena mostom. Projekt je nastao zajedničkim snagama slavnog urugvajskog arhitekta Carlosa Giraldija i priznate dizajnerice Elvire Blanco-Montenegro. Oboje su se složili oko korištenja popularnog minimalističkog stila u dizajnu. Pri gradnji su upotrijebljeni najkvalitetniji materijali, a pri dekoraciji dizajnerski detalji, primjerice, svjetiljke Philippea Starcka, tepisi iz Bologne i pločice Porcelanosa.

U 5 zgrada spa centra SHA nalazi se 93 apartmana, čija površina varira između 80 i 320 četvornih metara, kaskadni prostrani bazeni, prostorije za wellness tretmane i mnoštvo zona za opuštanje. Atmosfera u spa centru vrlo je spokojna, nudi mir i samoću te potpunu relaksaciju u sredozemnim tropskim vrtovima. Sve su zone predviđene za pristup ljudima s ograničenim mogućnostima kretanja, što samo potvrđuje profesionalnost ovog lječilišta.

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 1)

Osnovni tretmani za liječenje dijele se na sedmodnevni program SHA Essence, četverodnevni SHA Discovery i dvodnevni Sha Feeling. Prvi vas tjedan dana upoznaje s osnovama SHA metode, otkriva svijet uživanja i harmonije. Ovdje su zaposleni savjetnici istočne medicine i prirodnih terapija, ali i specijalisti zapadnjačke medicine, te još mnogo odabranih zdravstvenih procedura.

Liječnici u klinici obavljaju opće preglede i konzultacije. SHA Essence donosi puni pansion na bazi individualne terapije, program prirodnih zelenih čajeva, dva spa tretmana, spa detoksikacijsku masažu, satove yoge i druge aktivnosti, te razradu individualnog programa brige za tijelo nakon odlaska iz klinike.

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 2)

Drugi program naziva SHA Discovery traje 4 dana i posebno je razrađena za one koji žele upoznati sami sebe, opustiti se, biti bez stresa i živjeti zdravo. Imati ćete vremena posvetiti se samima sebi te proći kuru ozdravljenja, konzultirati se s raznim specijalistima i dobiti preporuke za makrobiotičku prehranu.

Također, možete se konzultirati s ekspertima u sferi prehrane, vježbati s osobnim trenerom, dobiti dva spa tretmana, seansu opuštajuće masaže, te mnoge druge stvari. Prehrana je osigurana punim pansionom u makrobiotičkom restoranu Shamadi uz zdrave zelene čajeve.

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 3)

Treća, i najkraća kura je za one koji nemaju previše slobodnog vremena nego se samo žele opustiti i otkriti što sve nudi klinika SHA. U najkraćem vremenu možete dobiti demonstraciju osnovnog koncepta SHA Wellness Clinic kroz prirodnu terapiju, otkrića suvremene medicine i makrobiotički sistem prehrane.

Program SHA Feeling je zamišljen za vikend dolazak i uključuje puni pansion, konzultacije sa stručnjacima u prehrani i zdravom životu, hidroterapiju, satove yoge, masaže, šetnje i drugo.

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 4)

Posebni tretmani klinike uključuju programe mršavljenja, detoksikacije, smanjivanja stresa, prestanka pušenja, uspostavljanja zdravog ritma spavanja ili pomlađivanja. No, glavna činjenica ostaje da se baš u odmaralištu SHA u Alicanteu možete u potpunosti sjediniti s prirodom.

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 5)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 6)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 7)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 8)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 9)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 10)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 11)

Minimalističko ljetovalište u španjolskom gradiću (фото 12)

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više