Search

3 idealna hotela za proljetni odmor

3 idealna hotela za proljetni odmor

Hotel Castle Otočec, Hotel Korana Svračić, Stancija Negričani


Image: PR

Sjednite u auto i krenite u smjeru jedne od ovih destinacija, idealnih za kratki proljetni bijeg iz grada...

Proljeće samo što nije pokazalo svoje čari. Priroda se budi, nježne zrake sunca postaju dio svakodnevice, a zelenilo prirode mami nas na bijeg daleko od gradske gužve i užurbanog ritma grada. Ako i vi imate želju za bijegom na neko idilično mjesto, priuštite si vikend daleko od užurbane svakodnevice. U nastavku vam donosimo svoje prijedloge tri hotela koji će vam pružiti nezaboravan odmor.

Castle Otočec

Hotel Castle Otočec smješten je na malom otoku na rijeci Krki, u slikovitom području Dolenjska. Prekrasne zidine dvorca nastale su još u 13. stoljeću te se smatraju draguljem dolenjskog turizma. Castle Otočec, hotel je visoke kategorije i ujedno član prestižnog udruženja hotela i restorana Relais & Chateaux. Obiluje gotičkim i renesansnim detaljima koji stvaraju jedinstveno povijesno ozračje nadograđeno modernim luksuzom i udobnošću. Sliku dvorca nadopunjuje bajkovit i prekrasan park, koji obiluje autohtonim i egzotičnim vrstama drveća. Park je idealan za duge proljetne šetnje kao i za kratki predah.

Hotel Korana Srakovčić

Hotel Korana Srakovčić jedan je od najljepših malih hotela u Hrvatskoj. Nalazi se na obali istoimene rijeke, u mirnom dijelu Karlovca, okružen prekrasnim Vrbaničevim perivojem. Hotel je sagrađen još davne 1908. godine, no stoljetna tradicija učinila je svoje i godine su narušile njegov prvobitan sjaj. Stoga je 2003. godine hotel u potpunosti renoviran te je renovacijom ponovno zadobio luksuzan izgled. Hotel je već šest godina dobitnik priznanja najboljeg malog hotela kontinentalne hrvatske. Nositelj je oznake Eko hotel, a gostima nudi brojne mogućnosti za aktivnosti i uživanje u prirodi. Iz bogate ponude posebno izdvajamo organizirani rafting na rijekama Mrežnicama i Dobri i vožnju čamcem rijekom Koranom. Posjetiocima također predlažemo posjet starom gradu Ozlju, koji se nalazi nedaleko od samog hotela.

Stancija Negričani
Stancija Negričani, idealan je izbor za sve zaljubljenike u ljepote Istre. Nekad trošna i pedesetak godina napuštena seoska kuća stara dvjestotinjak godina, restaurirana je 2002. godine. U Stanciji se danas nalazi devet različito opremljenih i uređenih soba, a koncipirana je kao luksuzna vila za odmor. Interijer vile opremljen je u autohtonom istarskom stilu koji joj daje posebnu draž. Tijekom boravka, gostima su na raspolaganju svi sadržaji koji se nalaze u sklopu objekta, a osim vanjskog bazena tu su i odbojkaški teren, kao i prostrane zelene površine namijenjene uživanju. Ljubitelji životinja također se mogu se okušati i u brojnim programima koje nudi jahački ranč u blizini, a ako ste raspoloženi za pravu malu avanturu na dva kotača možete je potražiti na biciklističkim stazama koje se protežu duž cijelom Istrom.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više