Search

3 odlična hrvatska putopisna bloga koja pratimo

3 odlična hrvatska putopisna bloga koja pratimo

Davor Rostuhar, Tomislav Perko i Hrvoje Ivančić

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Davor Rostuhar (naslovna),
Tomislav Perko,
Hrvoje Ivančić

Zbog ovih ćete blogova spakirati kofere i možda kupiti kartu u jednom smjeru...

Ovi su momci odustali od ideje o sigurnoj i komfornoj životnoj zoni. Ne rade klasične uredske '9 do 17' poslove, ne upadaju u dnevne rutine i ne zbrajaju dane godišnjeg odmora. Žeđ za putovanjima, novim i drugačijim, odvela ih je u neke od najudaljenijih kutaka Zemlje, a svoju su znatiželju pretvorili u posao i stil života. Sva sreća da su o svojim  dalekim i egzotičnim putovanjima odlučili pisati. A mi koji možda još razmišljamo gdje i kako, na njihovim zanimljivim blogovima možemo čitati o kulturama i dojmovima te svemu onome zbog čega je ovaj svijet jedno divno mjesto za život. Čitajte i putujte!

Davor Rostuhar

3 odlična hrvatska putopisna bloga koja pratimo (фото 1)

S radom Davora Rostuhara publika se već upoznala kroz brojne projekte i predavanja koja redovito održava nakon svojih putovanja. Autor je 5 knjiga te više od 100 reportaža i 5000 fotografija u raznim tiskovinama (National Geographic Hrvatska, Meridijani, Geo, Playboy, Večernji list, Vjesnik, Globus...). Njegov posjednji projekt 'Hrvatska iz zraka' zabilježio je divne prizore Hrvatske na dosad neviđen način, a izložba je gostovala po cijelog Hrvatskoj te Milanu, nedavno. Rijetke su te zemlje u koje Davor još nije otputovao, a o svemu čitajte na njegovim stranicama. Trenutno je na Arktiku.

Web: www.rostuhar.com
Facebook: Davor Rostuhar - pisac i fotograf

Tomislav Perko

3 odlična hrvatska putopisna bloga koja pratimo (фото 2)

Tomislavova priča započinje 2008. godine kada je napustio odijelo, kravate i posao brokera te krenuo putovati. Par godina kasnije krenuo je na tisućdnevni put oko svijeta iz čega je proizašla knjiga "1000 dana proljeća". Posjetio je preko 40 zemalja, odstopirao preko 50.000 kilometara, i sve to s budžetom od 50-ak kuna dnevno. Još uvijek nije pronašao smisao, ali kako kaže uživa u potrazi. Trenutno boravi na Novom Zelandu o čemu nas redovito obavještava na svom blogu.

Web: www.tomislavperko.com
Facebook: Tomislav Perko 

Hrvoje Ivančić

3 odlična hrvatska putopisna bloga koja pratimo (фото 3)

Putopisac, novinar i profesor povijesti, Hrvoje Ivančić također je veliki zaljubljenik u putovanja. Autor je dvije knjige, a posljednja "Samsara - Put na Istok" nastala je nakon šest mjeseci dugog putovanja u Indiju. Od 2015. član je Hrvatskog društva pisaca.

Web: www.hrvojeivancic.com
Facebook: Hrvoje Ivančić - Putopis na kvadrat

Related articles

Buro 24/7 Selection

više