Search

5 fantastičnih bazena na vrhu planina

5 fantastičnih bazena na vrhu planina

Tekst: BURO.


Sezona je počela i iskusni skijaši već ostavljaju svoje tragove u snijegu. A što ako ne skijate te nemate ni namjeru početi ove sezone? Nemojte zanemariti sve što planina ima za ponuditi, čak i u tom slučaju možete uživati u čistom zraku, suncu i nekim od najboljih spa centara na svijetu. Neka vam glavni kriterij prilikom odabira hotela bude jacuzzi ili bazen na otvorenom. Imamo preporuke zbog kojih vam odluka neće biti niti malo laka.

5 fantastičnih bazena na vrhu planina (фото 1)

Aman Le Melezin hotel

Što se dogodi kada se spoje Courchevel i Aman hotelski lanac? Pa nešto blizu poezije. Minimalistički luksuz u njihovom tilu sjajno se uklapa uz planinu, a na terasi penthaus apartmana se nalazi ogromna drvena terasa na kojoj u središnjem dijelu dominira okrugli jacuzzi. Zavalite se ovdje i gledajte u borove koji se savijaju pod snijegom. Ima li nešto ljepše?

5 fantastičnih bazena na vrhu planina (фото 2)

Portillo Hotel

Postoje hoteli i bazeni, a postoje i mjesta koja jedino možemo opisati kao spektakl. Baš je takav bazen na otvorenom u hotelu Portillo u Valparaisu u Čileu. Hotel je smješten tik do jezera u kojem se reflektiraju vrhovi obližnjih planina. A kada vidite grijane bazene i jacuzzije pored kojih su postavljene bijele ležaljke, poželjet ćete da nikad ne odete s ovog mjesta.

5 fantastičnih bazena na vrhu planina (фото 3)

Alpina hotel

Gstaad je luksuzan sam po sebi, ali stvari se i tamo mogu podići na viši nivo. Hotel Alpina je bajkovito mjesto ušuškano u šumu i uređeno u tradicionalnom planinarskom stilu. Ipak, naš izbor je apartman s bazenom koji izgleda jako moderno, plus postoji opcija da bazen bude natkriven, tako da možete plivati i gledati kako padaju pahuljice.

5 fantastičnih bazena na vrhu planina (фото 4)

Aqua Dome Hotel

Aqua Dome je hotel u Austriji koji je dobro poznat svim ljubiteljima spa centara. Razlog? Ovo je jedan od najboljih termalnih centara na Alpama. Pored unutrašnjeg dijela, tu je i cijeli niz grijanih bazena gdje se bezbrižno možete brčkati okruženi snijegom.

5 fantastičnih bazena na vrhu planina (фото 5)

Alpin Panorama Hotel Hubertus

Spektakl! Da, znamo da smo već upotrijebili ovu riječ, ali moramo je ponoviti , budući da je jedina prikladna u ovom trenirku. Samo tako možemo opisati bazen hotela Hubertus koji se nalazi u talijanskoj skijaškoj regiji Dolomiti. Bazen, 25 metara dužine i 5 metara širine nalazi se na visini od 12 metara. Ima stakleno dno koje plivačima daje iluziju da plutaju na vrhu svijeta, plus u zimskim mjesecima se grije na ugodnih 33 stupnja. Prava zimska bajka.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više