Traži

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu

Portugalske vile koje oduzimaju dah


Fotografija: The Spaces,
PR

Kako to izgleda kada se skladno kombinira moderna arhitektura i ambijent, najbolje se može vidjeti na primjeru Portugala

Portugal je uistinu raskošna država kada je u pitanju arhitektura. Ono na čemu je u posljednje vrijeme naglasak u toj domeni jest kako objekt suptilno uklopiti u ambijent u kojem se nalazi, a da se pritom ništa ne naruši, nego samo nadogradi. Tim povodom publikacija The Spaces je napravila pregled najljepših modernih i dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu na koje nitko neće ostati imun.

 

Melides villa, Alentejo

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu (фото 1)

Iako je riječ o kući koja izvana ostavlja dojam modernizma, kontra je napravljena tako što u samom interijeru prevladava tradicija. Isto tako, primjetna je i kombinacija vintage stila te ultra modernih komada namještaja. Kuća može primiti čak osam osoba, a cijelo zdanje naglašeno je i okolnim zelenilom. Kuća se nalazi samo sat vremena vožnje od Lisabona.


Casa Moderna, Lisabon

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu (фото 2)

Riječ je o modernoj kući u portugalskoj prijestolnici, Lisabonu. Siva i pomalo gruba vanjština razbijena je toplim minimalizmom koji će se zateći u interijeru. Ova moderna rezidencija može se pohvaliti i velikim bazenom, a ima čak pet spavaćih soba.


Casa no Tempo, Alentejo

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu (фото 3)

Još jedan sjajan primjerak arhitekture koji je stopljen s ambijentom u kojem se nalazi. Minimalizam ovdje vodi glavnu riječ, a pitoreskni kraj definiran je drvećem maslina koje se proteže na jako velikoj površini.


Casa do Rosario, Porto

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu (фото 4)

Manje je više bila je glavna premisa uređenja ovog modernog zdanja u gradu Porto. Riječ je o interijeru koji je preuređen u kojem je naglasak na custom made namještaju i dekorativnim pločicama s neobičnim uzorkom. Tu je i vrt koji se nalazi iza kuće.


Pego House, Comporta

5 modernih dizajnerskih kuća za odmor u Portugalu (фото 5)


Ova moderna kuća na obali okružena je morem i pijeskom. Isto tako, riječ je o lokaciji koja je zaštićena, a u samoj kući može boraviti šest osoba. Zanimljivo je kako je sam objekt fluidna kombinacija interijera i eksterijera koji se suptilno pretapaju i nadopunjuju.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor