Search

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje

Gdje otputovati?

Tekst: E.G.


Image: Arhiva,
Pexels,
Flickr,
Wikipedia

Mnogi već imaju precizan plan godišnjih odmora i rezervirane smještaje na obali. Ipak, godišnji odmori ne moraju biti jedina prilika za putovanje. Postoji cijeli niz država i gradova od kojih nas dijeli tek nekoliko sati vožnje, a koji nude pregršt zanimljivog sadržaja. Uspijete li koji radni dan povezati s vikendom (ali i nije nužno), imat ćete sasvim dovoljno vremena za istraživanje obližnjih destinacija. Iako bi ovaj popis mogao biti i nekoliko puta duži, odlučili smo izdvojiti 5 gradova koji su nam se učinili posebno zanimljivima!

Budimpešta

Mnogi se slažu da je riječ o jednom od najljepših europskih gradova, no mađarsku prijestolnicu često podcjenjujemo ili planiramo posjetiti "prvi sljedeći put". Zapadni gradovi će nam se često učiniti atraktivnijima i zanimljivijima, što u stvarnosti uopće ne mora biti tako. Oni koji su posjetili Budimpeštu znaju da se radi o fantastičnom gradu za kratki izlet. Ovdje ćete imati priliku dobiti savršen spoj bogate povijesti i prekrasne arhitekture, a ne treba zaboraviti spomenuti niti cijene koje su neusporedivo pristupačnije u odnosu na mnoge druge europske gradove.

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje (фото 1)

Beograd

Svakako se radi o jednoj od najboljih destinacija kad govorimo o susjednim zemljama. Bilo da tražite pravi odmor uz šetnje u prirodi, bogat noćni život ili bogatu lokalnu kuhinju, s Beogradom ćete teško pogriješiti. Budući da sve veći broj Hrvata posjećuje Beograd, dostupan je i cijeli niz opcija povoljnog prijevoza. Baš kao i u slučaju Budimpešte, cijene u Beogradu su uglavnom povoljnije od onih u Hrvatskoj, pa ćete tako moći uživati u doživljaju grada bez stalne brige o cijeni kave, ručka ili ulaznice za muzej. Savjetujemo najam smještaja u centru koji će činiti idealnu bazu za daljnje istraživanje svega onog što ovaj uzbudljivi grad ima za ponuditi.

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje (фото 2)

Venecija

Ovaj talijanski grad ne treba posebno predstavljati, a većina koja ga je posjetila jednom se odlučuje vratiti. Put osobnim automobilom će trajati oko pet sati, a cijene smještaja, hrane i pića će biti nešto više, no na kraju dana se isplati. Imajte na umu da je Venecija i u ovo doba godina prepuna turista te da bi se mogli zateći u gužvama, no to vas ne treba spriječiti u nastojanju da popijete pravu talijansku kavu na nekom od trgova ili iskusite legendarnu vožnju gondolom kroz kanale. Uz to, Venecija krije i cijeli niz tzv. skrivenih dragulja koji ne vrve turistima, a koje možete pronaći pomoću kratkog istraživanja interneta.

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje (фото 3)

Beč

Ako još niste posjetili Beč, nadolazeći vikendi su idealno vrijeme za to. Nekad smo u Austriju odlazili radi dobrog shoppinga, dok danas više nema potrebe za tim, ali Beč se još uvijek nalazi na popisu naših omiljenih destinacija. Savjetujemo da iskoristite cijeli dan za šetnju njegovim prekrasnim ulicama i parkovima, a ne zaboravite uživati i specijalitetima poput Mozart kugli. Ljubitelji povijesti, arhitekture i kulture će ovdje doći na svoje, budući da grad obiluje znamenitostima i arhitektonskim dostignućima. No, Beč nudi sasvim dovoljno sadržaja i za one koji nemaju takvih afiniteta.

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje (фото 4)

Ljubljana

Glavni grad Slovenije također spada u gradove koje često odlučujemo ne posjetiti jer nam se čini da ćemo za njih već naći vremena. Ipak, u posljednjih nekoliko godina su vodeći svjetski mediji koji se bave putovanjima pisali o Ljubljani kao gradu koji svakako treba posjetiti. Ljubljana je vrlo nenametljiva, no neopisivo šarmantna i opuštena. Grad je vrlo malen, što ga čini savršenom destinacijom za kratko vikend putovanje. Savjetujemo šetnju centrom grada i dugo ispijanje kave uz prekrasne gradske mostove, ali i istraživanje skrovitih uličica koje bi vas mogle ugodno iznenaditi.

5 praktičnih destinacija za kratko vikend putovanje (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više