Search

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti

Najbolje od svjetskih hotela

Tekst: E.G.


Image: Buro247.sg

Osim standardne ponude koja uključuje udobne sobe i kvalitetnu selekciju gastronomskih delicija, gosti sve više počinju cijeniti kvalitetni koncept hotelskog bara

Prema mišljenju mnogih profesionalnih recenzenata hotelskog smještaja, svaki ozbiljan hotel mora gostima osigurati nekoliko stavki. Za početak, krevet mora biti ugodan kako bi se gosti mogli kvalitetno odmoriti. Uz to, kupaonica mora biti funkcionalna i besprijekorno čista, a posebno se cijeni kada u kojoj se može napraviti kupka za poseban doživljaj opuštanja. Sljedeća stavka je opremljenost mini bara koji dolazi sa sobom, a ne smije zaostajati niti ponuda hotelskog restorana. No, u posljednje se vrijeme sve više pažnje posvećuje i hotelskim barovima koji trebaju biti inovativni te ponuditi širok izbor kreativnih pića, a mi smo odabrali pet svjetskih hotela koji u tome prednjače.

Atix Hotel, Bolivija

Smješten u glavnom gradu Bolivije, ovaj hotel nudi jedan od najljepših panoramskih pogleda. Štoviše, pogled ćete najbolje doživjeti upravo iz hotelskog bara "+591". Ponuda koktela je ovdje zaista raznolika, a obuhvaća sve od onih klasičnih pa do autorskih, a zanimljivo je istaknuti kako je većina inspirirana lokalnom kulturom, običajima i tradicijom. Koktel kojim se posebno ponose jest "El Siete", spravljen od džina, limunovog soka, jabučnog soka i crvenih papričica.

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti (фото 1)

Hotel Zoo, Njemačka

Između mnoštva odličnih berlinskih hotela, ovaj se ističe po mnogim stavkama: uređenju, atmosferi, ali i zanimljivom baru. "Grace Bar" je inspiriran filmovima iz tzv. zlatnog doba Hollywooda i idealno je mjesto za opuštanje te odlazak u neka drugačija vremena. Vlasnici kažu kako je zamisao bila da sjedite i pijete svoje piće dok u svakom trenutku očekujete ulazak Dona Drapera i njegovih kolega. Piće koje ovdje svakako trebate probati je "Pumpkin Spiced Sour", koje se sastoji od viskija, nekoliko kineskih začina te chutneya od bundeve.

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti (фото 2)

QT Sydney, Australija

"Gilt Lounge" je jedan od najpoznatijih barova u gradu, poznat kao mjesto na koje dolazite ako želite biti viđeni i čuti sve što se događa u gradu. Također, ovo je omiljeno mjesto mnogih osoba iz australskog javnog života. Bar se ističe i sjajnom ponudom hrane, pa ćete tako uz omiljeno piće moći uživati i pulled pork sendviču ili cevicheu. Koktel kojim se pak posebno ponose je "Ghost of Mary". Spravlja se pet dana, a sastojci uključuju votku, feferone i pancetu.

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti (фото 3)

Scribner's Catskill Lodge, SAD

Tražite li idealno mjesto za provod koje se ipak ne nalazi u središtu gradske vreve, ovaj hotel u planinskom predjelu će vam to i omogućiti. Ovdje ćete se osjećati opušteno čim zakoračite u hotel i pogledate kroz prozor. Ako se odlučite otići u hotelski bar naziva "The Prospect Bar", zabava uz sjajna pića je zagarantirana. Bar se ponosi velikom selekcijom lokalnih alkoholnih pića, a navodno je najbolji koktel "Old Man Scribner", koji donose okusi limuna, timijana i jabučnog cidera.

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti (фото 4)

Hotel Vernet, Francuska

S ovim hotelom teško možete pogriješiti, bilo da se radi o uređenju soba ili hotelskog bara koji izgleda jako primamljivo. Za razliku od mnogih drugih pariških barova, ovaj nudi veliki dotok prirodne svjetlosti i napravljen je tako da se u njemu osjećate izrazito ugodno. Ne odmaže niti podatak da je prekrasne freske na stropu napravio umjetnik Jean-Michel Aberola. Ne čudi stoga podatak da je ovaj bar omiljeno mjesto za izlazak Parižana koji drže do otmjenosti. Ako se tamo zateknete, nemojte propustiti kušati "The Vernetini", koktel od francuske votke, narančine kore, ruma i bijelih ljiljana.

5 sjajnih hotelskih barova koje želimo posjetiti (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više