Search

8 mjesta iz filma \"Jedi, moli, voli\" koja možete posjetiti

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti

Najbolje lokacije iz filma


Image: Promo

Prikupili smo za vas najbolja mjesta koja posjećuje lik kojeg tumači Julia Roberts na svojem putovanju

Film Ryana Murphyja "Jedi, moli, voli" objavljen 2010. godine snimljen je prema istoimenoj knjizi autorice Elizabeth Gilbert koja ove godine slavi 10. obljetnicu objavljivanja, povodom koje nakladnici pripremaju posebno izdanje. U fokusu je priča u kojoj glavna junakinja nakon razvoda od supruga kreće na put u trajanju godine dana. Italija, Indija i Bali su mjesta koja je odabrala za svoj put samospoznaje, tražeći sklad sa samom sobom i tražeći vjeru u ljubav. 

Fontana dei Quattro Fiumi, Rim

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 1)

U prvim danima boravka u Rimu, Elizabeth Gilbert šetajući gradom prolazi kraj velebne Fontane dei Quattro Fiumi. Jedna od najpoznatijih gradskih fontana nalazi se na Piazzi Navoni, a izgrađena je 1651. godine od strane kipara i arhitekta Giana Lorenza Berninija. Naručio ju je papa Inocent X. Izgrađena je u baroknom stilu, privlači veliki broj turista, a blizu je Pamphili palača do koje je vrlo jednostavno doći podzemnom željeznicom s postaje Piazza Navona. 

Crkva Sant'Agnese in Agone, Rim 

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 2)

Sigurno se sjećate scene iz filma gdje Elizabeth sjedi na klupici u blizini crkve, zajedno s dvije redovnice i jede sladoled. Ova crkva se nalazi na istoj lokaciji kao i gore navedena fontana. Izrađena je također u baroknom stilu i posvećena svetici Agnezi. Ondje možete vidjeti skulpture Ercole Ferrata, Melchiora Kaffe, Giovannija Francesco Rossija. Radnim danom, crkva je otvorena od 9:30 do 19:00, a vikendom - od 9:00 do 20:00, ali imajte na umu da je od 12:30 do 15:30 sati, kao i drugdje u Italiji - pauza. Ponedjeljkom je crkva zatvorena.

Antico Caffè Della Pace, Rim

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 3)

Na ovom mjestu glavna junakinja sjedi sa svojim učiteljem talijanskog. Ovaj bar je otvoren 1891., a posjećivale su ga mnoge poznate osobe kao što su Sophia Loren, Monica Belluci, Madonna, Robert De Niro, Federico Fellini, Woody Allen i mnogi drugi. Woody Allen je ondje čak snimio scenu iz filma "Rimu, s ljubavlju". U 2014. godini ovaj bar se trebao zatvoriti i umjesto njega izgraditi hotel, međutim to se nije dogodilo tako da ga možete posjetiti i danas. Ondje možete kušati domaća vina, koktele i naravno, talijansku kuhinju. 

 Mausoleo di Augusto, Rim

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 4)

Elizabeth zajedno sa svojim novim prijateljima posjećuje mauzolej osnivača Rimskog carstva, Oktavijana Augusta. Za vrijeme posjeta je napisala pismo bivšem ljubavniku Davidu. Mauzolej se nalazi na Marsovom polju u Rimu. Izgrađen je prije nove ere i bio je namijenjen carskoj obitelji. Ondje su pokopali cara, njegovu suprugu Liviju i sestru Ocataviju te careve Tiberija i Klaudija. Nakon pada Rimskog Carstva mauzolej je opljačkan, a 1920. godine ostaci zgrade su obnovljeni. 

Osteria dell'Antiquario, Rim 

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 5)

Ovaj restoran je posjetila Elizabeth gdje sjedi sama i promatra zaljubljeni par. U ovom restoranu je veliki izbor talijanskih jela po pristupačnim cijenama uz veliki izbor različitih vina, uglavnom lokalnih proizvođača. Svježi plodovi mora i riblja jela su u fokusu. Svakako treba probati najpopularniji sicilijanski umak od rajčice. 

Restoran Santa Lucia, Rim 

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 6)

U posljednjim danima boravka, Elizabeth okuplja prijatelje i pričaju na talijanskom. Restoran se nalazi u neposrednoj blizini Piazze Navone. Kao i u svim talijanskim restoranima ondje možete pronaći različite vrste tjestenine, juhe, mesa i ribe. Skroman, ali fantastičan izbor slastica sastoji se od tiramisua, čokoladnih kolača, smrznutih krema i svježeg bobičastog voća. 

Ashram Hari Mandir, Patudi, Indija 


8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 7)

Nakon što je provela četiri mjeseca u Rimu, Elizabeth svoj put nastavlja u Indiju. Hari Mandir u Pataudi je pokrajina 60 kilometara udaljena od Delhija. Hram je ukrašen mramornim skulpturama, velikim brojem dragog kamenja i zlata te je jedno od glavnih mjesta za hodočašće, a svake godine ga posjeti više od 20 tisuća ljudi. 

Ubud, Indonezija 

8 mjesta iz filma "Jedi, moli, voli" koja možete posjetiti (фото 8)

Zadnja točka na Elizabethinoj mapi je otok Bali. Ona dolazi do svog starog prijatelja koji je iscjelitelj i prorok. Glavnoj junakinji pomaže da zaliječi duh i tijelo, a ona svoja jutra troši u molitvi kao što je to činila u Indiji. Ondje se zaljubi u Felipea i na kraju filma ostaje s njim na otoku. Nakon filma, na ovo mjesto su počele dolaziti mnoge žene kako bi se duhovno obnovile. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više