Search

Bajkoviti hotel u Indiji

Bajkoviti hotel u Indiji

Taj Falaknuma Palace Hotel


Raskošna palača Falaknuma, što u prijevodu znači „ogledalo neba“, nalazi se nedaleko od indijskog grada Haydarabad. Hotel je ponovno otvorio svoja vrata nakon dugogodišnje i nekoliko stotina milijuna vrijedne obnove. Palača, inače površinom veća od 32 hektara, nekada je pripadala dinastiji Nazimov koja je tijekom dva stoljeća upravljala Haydarabadom. Hotel-palača svojim izgledom podsjeća na škorpiona, a sagrađen je 1893. godine. U vlasništvu dinastije Nazimov ostao je sve do 1948. godine, a tek ga je nedavno kupila hotelska mreža TAJ.

Hotel svojim gostima nudi 60 soba uređenih u elegantnom viktorijanskom stilu XIX. stoljeća. Najveća soba — Kraljevski apartman — veća je od 500 kvadratnih metara, a s privatne terase otvara se prekrasan pogled na glavnu džamiju Haydarabada.

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 1)

Gosti svoje vrijeme mogu provesti u sobi za biljar, knjižnici s više od 3000 knjiga ili na velikom bazenu u dvorištu hotela. U palači radi i veliki bazar gdje možete pronaći rijetke začine, tkanine, nakit ručne izrade i stilski namještaj. U hotelu se nalaze i dva restorana u kojima se poslužuju indijski, europski i japanski specijaliteti, dok lounge bar i separe morate rezervirati nekoliko dana unaprijed.

Osoblje hotela organizira i izlete s osobnim vodičima pa tako možete posjetiti ruševine starog grada ili grobnicu kraljeva, samo 7 km udaljenu od Haydarabada.

Cijena noćenja iznosi 350 eura.

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 2)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 3)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 4)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 5)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 6)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 7)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 8)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 9)

Bajkoviti hotel u Indiji (фото 10)

Tekst: M.T./T.B.

Leave a comment

više