Search

Vrhunac hrvatskog dizajna u Zadru: Boutique hostel Forum

Vrhunac hrvatskog dizajna u Zadru: Boutique hostel Forum

Büro 24/7 posjetio je Boutique hostel Forum!


Büro 24/7 posjetio je jedno od trenutno najzanimljivijih mjesta na Jadranu - Boutique Hostel Forum u Zadru. Smješten u centru grada (centru centra) Hostel Forum privlači ne samo svojom lokacijom, već i bogatstvom koje skriva iza poznatih gradskih prozora. 

Uigrana ekipa iz Studija Up, koju svi pamte po uređenju hostela u Splitu Goly & Bosy, uredila je 3 kata ovog dizajnerskog savršenstva. Damir Gamulin, koji je ton plave boje za zidove hostela odabrao prema onome što ga prvo asocira na grad - more, zaslužan je i za igru pruga koja će vas zabaviti pri samom ulasku na prvi kat. Igrajući se percepcijom čovjeka, pruge su šire ili uže kako bi hodnici bili varljivi, a čak vas i brojevi soba na vratima tjeraju na razmišljanje.

Hostel Forum Zadar

Osim jednokrevetnih soba, u hostelu su jednako atraktivne i zanimljive one dvokrevetne koje također mogu imati odvojene krevete, ovisno o gostima. Pod nazivom Forum Meta one nemaju samo slobodu rasporeda spavanja već i LCD televizor i mali sef. Iako sumnjamo da se mnogi zabavljaju gledajući TV budući da postoji nešto puno bolje od toga.

Svaka soba u hostelu ima pogled, i to pogled na Forum i crkvu Sv. Donata koji je uistinu veličanstven, osobito noću i zaseban ključ ukoliko se radi o gostima koji se međusobno ne poznaju. U tom slučaju vaš ključ pali svjetlo samo iznad vašeg kreveta i otvara samo vaš pretinac. Isto tako, ovo nije jedan od hostela gdje morate u potragu za zajedničkom kupaonicom - svaka soba ima svoju, a uređene su identično, u ludom mozaiku crno bijelih kockica.

Hostel Forum Zadar

Vrhunac hrvatskog dizajna u Zadru: Boutique hostel Forum (фото 1)

Vrhunac hrvatskog dizajna u Zadru: Boutique hostel Forum (фото 2)

U centru svega nalazi se mali kafić za goste, iz milja prozvan 'Garden' u koji je glavni razlog dolaska to što se tamo uvijek nalazi netko - novi turist, domaćica ili organizirano ljetno kino koje uvijek okuplja sve koji su svoje zadarske noći odlučili provesti upravo ovdje. Ono što se dogodi onima koji jesu - uvijek ostanu dulje nego planirano. Glavno obilježje hostela Forum je najbolja atmosfera ikad - za to se brine Martina Knežević, voditeljica službe odnosa s javnošću Hostela, koja je s nama i podijelila priču nastanka ovog najboljeg hostela za mlade. Naime, prije nego je nastao Hostel Forum, tu je davno bio Hotel Forum, a zamalo je opet postao hotel dok ekipa iz Studija Up nije došla s vizijom modernih i multifunkcionalnih soba koja je izmamila osmijehe na lica svima prisutnima i odvela ih u restauraciju koja danas prima samo riječi hvale, kako medija, tako i građana i posjetitelja.

Hostel Forum Zadar

Tu je i kafić Forum koji ima ista dekorativna obilježja kao i sam hostel. Dizajnerski stolovi i stolice (ne postoji nijedan komad namještaja koji nije dizajnerskog imena) čine prostor idealnim, a nikako ne smijemo ne spomenuti igru ogledalima koja se proteže i kroz cijeli hostel. To je najviše istaknuto u hotelskoj sobi s najboljim pogledom, u kojoj su zidovi ogledala, a krevet u visini prozora s pogledom na grad. Büro 24/7 odsjeo je upravo u njoj i samo možemo reći kako uistinu nismo vidjeli ništa slično. Ako se još uvijek pitate kamo na romantičan vikend - ovo je mjesto za vas.

Hostel Forum Zadar

To nikako ne znači da ako u Zadar krenete sami da nećete uživati u ovom vrhunskom dizajnerskom hostelu! U 'Gardenu' će vas uvijek dočekati netko, lounge prostor prepun je 'backpackera', kuhar Marko spremiti će vam najbolji doručak, a u prolazu će vas u većini slučajeva u prolazu pozdraviti mala skupina intrigantnih i nadasve zanimljivih stranaca...

Hostel Forum Zadar

Tekst: Tina Bačić
Foto: Tina Kovačiček / buro247.hr

Leave a comment

više