Search

Pitoreskna romantika Provanse

Pitoreskna romantika Provanse

Najpitoreskniji kraj Francuske


Ovoga je puta Büro 24/7 odabrao jedan od najljepših krajeva Francuske, Provansu. Ova se jugoistočna regija proteže od sitnih alpskih sela do Azurne obale Nice te je ujedno reljefno i krajobrazno najraznolikija francuska pokrajina. U Provansi će svatko pronaći nešto što mu odgovara: oni koji vole jug, mogu uživati na obali Sredozemnog mora u Cap Ferratu, St Tropezu, Nici i Cannesu, a oni koji u Provansu dolaze u potrazi za mirom i tišinom, sklad će pronaći među poljima lavande, zelenim vinogradima i vitkim čempresima. U svakom slučaju, iskustva stečena u ovom raju ne mogu se usporediti ni sa kakvim drugim zemaljskim doživljajem.

provansa

Glavni grad Provanse je Marseille, drevni grčki grad koji je danas najveći francuski lučki centar. Marseille je poznat po svojim kamenim ulicama koje se nalaze na brežuljku, ali i jednim od najljepših plaža Francuske, prekrasnim parkovima i srednjovjekovnim dvorcima. Ako posjetite Marseille u prvoj polovici listopada, možete uhvatiti popularan Festival suvremenog plesa koji se održava jednom godišnje.

provansa

Oni koji vole odmor bogat gastronomskim doživljajima mogu otputovati u sjeverni dio Provanse i uživati u poznatoj kuhinji. Preporučuje se kušati svježe meso i ribu začinjenu aromatičnim začinima s dodatkom ružmarina, bosiljka, kadulje, ali i veliki izbor sireva te lokalnog voća i povrća. Naravno, nemojte zaboraviti na slavna provansalska vina! U sjevernom dijelu ove pitoreskne pokrajine nalaze se najveća nalazišta tartufa u Francuskoj te tako svatko može otići u lov na najskuplje gljive na svijetu.

provansa

Slikovite gore i zlatne provansalske plaže nadahnule su legendarne slikare poput Vincenta van Gogha, Paula Cezannea, Augustea Renoira, Pabla Picassa i Claudea Moneta. Da biste osjetili nevjerojatni duh romantike i uživali u pogledu za koji se čini kao da je naslikao netko od tih velikana, savjetujemo vam da odsjednete u prekrasnom boutique-hotelu poput La Colombe d'or, a ljubiteljima luksuznog odmora savršeno će odgovarati chic hotel Four Seasons Resort Provence At Terre Blanche ili medijevalni dvorac Chatêau de Cassis.

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

provansa

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više