Search

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću

I sve se mogu unajmiti


Image: Pinterest

Već znamo da Airbnb ima nešto za apsolutno svakoga tko preko njih želi unajmiti kuću ili stan za svoj odmor, a to nerijetko uključuje arhitektonsku estetiku ili nude inspiraciju svojim dizajnom i lokacijom svakom putniku kojih ih iznajmljuje. Od održivih struktura, kockastih kuća do stanova koji su napravljeni u potpunosti od bambusa, ove kuće imaju neke od idealnih osobina koje će zadovoljiti čak i najozbiljnije dizajnerske poznavaoce.

1. Yoshino Cedar, Yoshina-Gun, Japan

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću (фото 1)

Na obalama rijeke Yoshino nalazi se Yoshino Cedar House, koja, kako i samo ime sugerira, je izgrađena od cedar ili čempres drva i to svaki kat, zidovi i stropovi. To je glavno obilježje same zajednice koja ima više od 40 drvenih mlinova. Rezervirajte tijekom ožujka i krenite na obližnju planinu Yoshinoyamu, jedno od najpoznatijih japanskih mjesta gdje cvjetaju trešnje.

2. Bamboo House, Bali

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću (фото 2)

Kada bi kralj džungle imao dvorac, to bi izgledalo poput ove bambus kuće na Baliju, sa svojom ogromnom spavaćom sobom, bazenom za plivanje, ekspanzivnim pogledima i fantastičnim dizajnom drveta koji čini da izgleda kao da je cijelo vrijeme dio svoje okoline. Riječ je o Green Villageu, projektu koji je razvio dizajner nakita John Hardy i njegova kći Elora, koji su strastveni u stvaranju održive arhitekture koja ljude izlaže prirodi. 

3. Cube House, Roterdam, Nizozemska

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću (фото 3)

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća arhitekt Piet Bloom dizajnirao je niz nevjerojatnih struktura koje su danas nazvane kockastim kućama, a nalaze se usred gradskog trga u Roterdamu. Sada su ovi avangardni eksperimenti dostupni za sve ljubitelje dizajna, ili samo nečeg neobičnog, i to na Airbnbu.

4. Eppstein House, Galesberg, Michigan

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću (фото 4)

Ozbiljni arhitektonski zaljubljenici oduševit će se ovom potpuno obnovljenom kućom s pet soba koja je osvojila mjesto na Nacionalnom registru za povijesna mjesta. Ono što je čini još posebnijom jest činjenica da su obale jezera Michigan udaljene od nje samo dvadesetak minuta. Kuća spaja moderno i rustikalno te je iznajmljena za goste veći dio godine.

5. Geodesic Dome, Joshua Tree

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću (фото 5)

Ova kuća izgleda kao da nam je došla iz neke daleke budućnosti, no zapravo je dio velikog projekta GEODESIC DOME, a inspirirana je radom američkog arhitekta Buckminstera Fullera. U svakom slučaju, veliki broj posjetitelja želi u njoj provesti svoj odmor jer se i sama nalazi u sklopu Nacionalnog parka Joshua Tree.

6. Tiny House, Seattle, Washington

Airbnb kuće koje oduševljavaju svojim dizajnom i ekološkom održivošću (фото 6)

Svi oni koje je oduvijek zanimalo kako bi bilo živjeti u manjem životnom prostoru  (ili jednostavno ne trebaju puno prostora) mogu iznajmiti ovu Tiny House, koju su izgradili arhitekti i grafički dizajneri koji priznaju da su opsjednuti svim pojedinostima. S nadimkom "Tipsy" ova minijaturna točka na geografskoj mapi je udaljena samo kratkom vožnjom od centra grada Seattlea.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više