Search

Airbnb traži ljude za besplatan put na Antarktik, razlog ne može biti zanimljiviji

Airbnb traži ljude za besplatan put na Antarktik, razlog ne može biti zanimljiviji

Biste li se prijavili?

Tekst: L.L.


Image: Instagram

Prilika koja se ne propušta, kako su svoj najnoviji pothvat najavili iz Airbnb-a, jednomjesečni je besplatan smještaj na Antarktiku koji ova, najveća na svijetu platforma za putovanja nudi svojim korisnicima. Riječ je o projektu koji su pokrenuli s istraživačima iz američke organizacije Ocean Conservancy, a petero odabranih dobit će svoju ulogu u samom istraživanju. Naime, oni će postati "građani istraživači", ali i važnije od toga, ambasadori Antarktika i samog Airbnb-a.

Cijela stvar je zamišljena tako da petero volontera najprije odlazi u Čile na edukaciju, zatim odlaze na Antarktik s ostatkom volontera i znanstvenika gdje skupljaju uzorke snijega potrebne za istraživanje, a zatim će opet posjetiti Čile kako bi se uzorci analizirali te se otkrilo sadrže li ili ne sadrže mikroplastiku. Cijelo iskustvo traje mjesec dana, a cilj je kod korisnika platforme podići ekološku osviještenost, ali i skrenuti pozornost na to kako cijela Airbnb zajednica brine o klimatskim promjenama i cjelokupnom problemu zagađenja. Svi prijavljeni trebali bi imati veću zajednicu ljudi koja ih prati na društvenim mrežama i biti sposobni komunicirati s istom te im prenijeti ovu, kako naglašavaju iz Airbnb-a, iznimno važnu poruku.

"Cilj je osvijestiti i pokazati ljudima kako putovanja mogu imati i korisne, pozitivne posljedice", objasnili su svoju inicijativu iz Airbnb-a.

Odmah nakon po izlaganju svog novog plana, ključnim ljudima Airbnb-a postavljena su pitanja vezana za putovanja njihovih volontera i kako će ona utjecati na okoliš, no umjesto konkretnih odgovora, rekli su kako se smatraju osvještenom kompanijom te kako u svojim uredima rade na smanjenju upotrebe plastike i to je najmanje što u ovom trenutku mogu učiniti.

Zanimljivo je kako Airbnb nije jedini koji se dosjetio projekta poput ovog pa tako danas postoje brojne organizacije koje svojim korisnicima nude putovanja na Antarktik kako bi kontinent vidjeli prije nego što ga klimatske promjene unište, a sve pod izgovorom osvještavanja svojih bližnjih i pratitelja na društvenim mrežama o tom, danas iznimno važnom problemu. Dolazak na lokaciju avionom i narušavanje prirode koja se na Antarktiku nalazi pak, čini se, istog trenutka pada u drugi plan.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više