Search

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama

Tekst: BURO.


Možda dugo nismo bili u Franucskoj ali istraživali smo online i bilježili smo u bookmark svaki novi hotel, a posebno one u kojima sobu možete iznajmiti po pristojnoj cijeni. Također, tijekom ovog perioda bez putovanja smo štedjeli kako bismo neke destinacije s bucket liste doživjeli bez ograničenja i kompromisa. Jasno je, pokušali smo da od situacije u kojoj se našao čitav svijet izvučemo ono najbolje. Zato danas s vama dijelimo svoju malu listu hotela i vila koje smo zapisali na spisak „ići na jug Francuske“. Slobodno se poslužite ovim smjernicama i slobodno nam se javite ako se sretnemo na šetalištu u Cannesu.

JUAN LES PINS

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 1)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 2)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 3)

Juan Les Pins se zgodno nalazi na putu između Cannesa i Nice, a pritom ima dugačku pješčanu plažu koja se proteže dužinom čitavog mjesta što ga čini idealnom bazom ako ljetujete na jugu. Upravo tako se i zove hotel otvoren 2020. godine. Le Sud je mali hotel uređen u tipično mediteranskom stilu, a iza uređenja interijera stoji dizajnerica Stéphanie Lizée. Ona je smještaj opremila custom made namještajem i detaljima koji su djelo lokalnih zanatlija. Ukupno postoji 29 soba, a najljepši dio je zeleni vrt u kojem se svakog jutra poslužuje doručak. Poen plus hotel osvaja i zbog svoje lokacije, dovoljna je kratka šetnja da stignete do plaže.

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 4)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 5)

Nica

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 6)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 7)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 8)

 

Naravno, odsjesti baš u Nici nosi poseban šarm, a sve se podiže na novi nivo ako se odlučite za hotel Amour (pripada istom lancu kao hoteli Hôtel Amour i Grand Amour u Parizu). Vlasnici Emmanuel Delavenne, André Saraiva i Thierry Costes odlučili su napraviti i svoju bazu na moru, a sve je dizajnirano po uzoru na starinsku vilu za odmor. Namještaj je u retro điru, a nježna nijansa ružičaste dominira,  nalazi se na zidovima, stolicama, pa čak i na mramoru u kupaonici. Sjajno je što hotel posjeduje privatnu plažu opremljenu plavo-bijelim suncobranima i ležaljkama. Na plaži postoji i restoran koji slavi lokalnu tradiciju kroz jelovnik koji nudi Niçoise salatu, pissaladière i francuske sendviče. Hladan francuski roze se podrazumijeva.

 

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 9)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 10)

Hyères

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 11)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 12)

 

Hotel Lido je kompletno renoviran 2018. godine pod vodstvom Patricie i Philippea Diasa. Šarmantni hotelčić sada ima samo 17 soba, uključujući i kolibu koja se nalazi na samoj plaži. Iako je hotel vrlo malen, ima privatnu plažu s koje se pogled pruža na okolne otoke, a tu je i restoran na plaži koji je kao stvoren za bezbrižno uživanje u fantastičnim okusima.

 

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 13)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 14)

cannes

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 15)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 16)
Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 17)

Ako imate veće društvo koje je raspoloženo za putovanje, iznajmljivanje prave francuske vile je obavezno na spisku. Villa Riviera nudi smještaj za šestoro ljudi, a kuća je originalno sagrađena 1954. godine i naravno sada je u potpunosti renovirana. U dvorištu se nalazi ovalni bazen i prelijepi dio za odmaranje i ručanje na otvorenom. Spavaće sobe nude direktan izlaz na dvorište, a kuhinja se nalazi u uglu i ima dva staklena zida koji gledaju na bazen. Ovdje je sve u funkciji postizanja apsolutnog mira.

Ako želite provesti ljeto na jugu Francuske razmislite o ovim adresama (фото 18)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više