Search

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to

Odlične opcije za putovanje izvan Hrvatske

Tekst: D.D.


Image: Buro247.rs

Za veseliti se ljetu i sezoni godišnjih odmora zaista nisu potrebni neki dodatni razlozi, ali mi smo ih ipak odlučiti pronaći. Jedan od njih su svakako predivni hoteli i ekskluzivne vile koje svakodnevno niču diljem svijeta, a pozivaju nas da barem nekoliko dana ovog ljeta izdvojimo za putovanje izvan granica Hrvatske - dakako, i dalje okruženi palmama i zvukovima valova. Interijeri triju hotela koje smo pronašli u Grčkoj i Španjolskoj oduševili su nas paletom boja - riječ je mahom o zemljanim tonovima, mediteranskim štihom kojim odišu te prirodnim materijalima poput drva i lana koji su korišteni u uređenju soba, ali i zajedničkih prostorija koje mogu koristiti svi gosti. U nastavku pogledajte tri hotela koje smo izdvojili.

Experimental (Menorca)

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to (фото 1)

Hotelijerska grupacija Experimental nastala je iz lanca popularnih koktel barova što odmah daje naznaku o kakvim se hotelima raditi. Svake godine na tržište donose pregršt novih ideja i nude nove adrese na kojima je apsolutno uživanje obavezna stavka. Iako ovog ljeta otvaraju dva hotela, mi smo se fokusirali na onaj na španjolskom otoku Menorci. Hotel je smješten na prekrasnom imanju, a sveukupno sadrži 43 smještajne jedinice, uključujući i devet privatnih vila s bazenima. U glavnom zgradi nalazit će se restoran s community stolom za 30 osoba, a na jelovniku će se nalaziti tradicionalne španjolske delicije s pomakom. Zgrade koje se nalaze na ovom imanju potječu iz 19. stoljeća, a za njihovo novo ruho zaslužna je dizajnerica Dorothée Meilichzon, koja se zaista maestralno poigrala oblicima, bojama i teksturama. Rezultat je hotel specifične retro atmosfere, a sobama dominiraju veliki kreveti s ovalnim tapeciranim naslonima u nježnim tonovima. Planirano otvorenje ovog hotela je u srpnju, a pretpostavljamo da će i povodom toga imati neke akcijske cijene.

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to (фото 2)

Aegan (Mykonos)

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to (фото 3)

Na ovom otoku postoji zaista ogroman izbor smještajnih kapaciteta, i to veoma luksuznih, a za izgled ovog hotela zaslužan je arhitektonski ured The Divercity. Kreativni arhitekti su adaptirali dvije zgrade - "Aegon Revive" i "Aegon Retreat" u hotel s pet zvjezdica koji će poslovati u sklopu lanca Marriott Autograph Collection. I dok je arhitektura tipično grčka, interijer je miks različitih tekstura koje paletom boja prate vanjski izgled hotela. Ovo luksuzno zdanje raspolaže s ukupno 76 soba i apartmana, a oko njih se protežu kaskadni bazeni na terasama okruženi mediteranskim biljem. U fine dining restoranu, koji je smješten na gornjoj terasi, kuhat će chef George Stylianoudakis i to jela inspirirana specijalitetima grčkih Ciklada. Otvorenje hotela planirano je za srpanj 2019. godine.

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to (фото 4)

Casa Cook Chania (Kreta)

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to (фото 5)

Prvi hotel iz lanca Casa Cook otvoren je prije nekoliko godina, danas posluju tri objekta pod ovim nazivom, a ova godina bit će prijelomna za ovu grupaciju. Jer je upravo u 2019. planirano otvaranje čak 20 novih hotela, a između ostalog, nove adrese nalaze se u Grčkoj, Španjolskoj i Egiptu. Do sada su svi hoteli bili s predznakom adults only, a ovaj novi na Kreti dio je family friendly pravca u kojem su odlučili krenuti. Obraćaju se chic roditeljima i konceptu kakav je započeo Soho House, s indijanskim šatorima u kojima klinci mogu prenoćiti i kućicom na drvetom o kakvoj smo (priznajmo si) svi maštali u djetinjstvu. Što se dizajna tiče, interijer ovog hotela u potpunosti prati trend koji su započeli u svojem zdanju na Rodosu - svaka od soba nalazi se u vlastitoj "kolibici" koja daje dojam nepretencioznog luksuza kroz prirodne materijale poput rafije i ratana. Za interijer i dizajnerski izgled zaduženi su iK-Studio, Anabell Kutucu te Lambs i Lions. Hotel je otvoren krajem svibnja.

Ako još uvijek niste počeli razmišljati o godišnjem odmoru, ovi će vas hoteli natjerati na to (фото 6)

Leave a comment

više