Search

Ako obožavate maksimalizam, u Beogradu smo pronašli savršeno mjesto za vas

Ako obožavate maksimalizam, u Beogradu smo pronašli savršeno mjesto za vas

Restoran čije će vas uređenje osvojiti svojom fotogeničnošću

Tekst: T.L.


Image: Instagram,
Hyde Park

Već dugo, Beograd se mnogima nalazi pri vrhu liste omiljenih city breakova. To, doduše, nimalo ne čudi. Osim što nam je relativno blizu, grad uvijek treperi nekom posebnom, zaraznom vibrom, o živahnom noćnom životu odavno su napisane epopeje, a ono što nas u posljednje vrijeme oduševljava je sve više i više mjesta koje odlikuju osebujni i često vrlo fotogenični interijeri zbog čega bismo Beograd mogli bez ikakve dvojbe proglasiti jednim od najinstagramičnijih gradova u bližem susjedstvu.

Toj sveopćoj instagramičnosti doprinijelo je pregršt novootvorenih caffe barova, a za njima nimalo ne zaostaje niti čudesni beogradski restoran Hyde Park koji se smjestio na Dedinju u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića br. 6. Radi se, naime, o neobično uređenom restoranu koji će oduševiti sve poklonike maksimalizma, a u kojem svaki kutak izgleda neodoljivo fotogenično, šareno i posebno - kao da ste ušetali u izmišljeni svijet "Alise u zemlji čudesa". Hyde Park za sebe kaže kako je "namijenjen svim hedonistima u Beogradu, a odlikuje se izuzetno dizajniranim interijerom, širokom ponudom najkvalitetnijih vina iz Srbije i Italije te pažljivo osmišljenim menijem koji u potpunosti prati besprijekornu vinsku kartu".

Uređenje se odlikuje brojnim, pomno biranim detaljima poput antiknih zrcala i slika ukrašenih kičastim okvirima, neobičnim svjetiljkama i vazama, stolcima i stolovima retro prizvuka, ali i upečatljivim, šarenim tapetama koji pružaju svojevrsni kontrast "kraljevskoj" vibri odabranog namještaja. Restoran krasi i velika i zelena ljetna terasa koja podsjeća na raskošni vrt što ga čini savršenim mjestom za rođendanske proslave, vjenčanja i druge svečane prigode. Svaki kutak izgleda naprosto neodoljivo, no vrt se ipak čini kao mjesto stvoreno za višesatno chillanje, uživanje u čaši vina, neopterećeni razgovor i, naravno, fotografiranje kojem je nemoguće odoljeti. Ovo mjesto naprosto odiše nekim posebnim šarmom. Stoga, ako se uskoro zateknete u Beogradu, stavit Hyde Park na svoju must see listu.

Leave a comment

više