Search

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel

The Hoxton

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Nakon Londona i Amsterdama, na red je stigao i Pariz - boutique hotel britanskog lanca otvoren je u zgradi iz 18. stoljeća

Najveći i četvrti po redu u lancu Hoxton, definitivno je i najljepši. Njegovom šarmu pridonosi povijesni prostor u kojim se nalazi, pa se posjetitelji do soba penju dvama renoviranim spiralnim stepeništima koji su stari 300-injak godina. Najstariji dio rokoko zgrade arhitekta Nicolasa d'Orbayja, u drugom pariškom arondismanu, bivšoj industrijskoj zoni, izgrađen je za jednog od savjetnika Luja XV., Etiennea Riviea po čijem prezimenu naziv nosi šarmantni bistro smješten u dvorištu hotela. Nakon toga, prostor je služio kao tvornica tekstila da bi posljednjih 10 godina zjapio prazan. 

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 1)

Na pet katova nalazi se sveukupno 172 soba za čiji je dizajn zaslužan pariški dvojac Humbert & Paoyet. Zajednički prostori nisu ništa manje atraktivni od interijera soba, a osmislili su ih kreativci iz Soho Housea. Te prostorije može su najviše Insta-worthy što će oduševiti ovisnike o društvenim mrežama. Baršunaste fotelje i kaučevi, retro lampe s resicama te flora na tapetama samo su neki od detalja za koje zapinje pogled. U prizemlju hotela nalazi se i koktel bar Jacque's uređen u popularnom steampunkstilu, a uživati se može i u zimskom vrtu čiji su zidovi u potpunosti prekriveni biljkama.

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 2)

U sobama se pak isprepliću povijesni elementi iz 18. stoljeća, poput drvenih panela na zidovima i podova od hrasta kojima je dan homage građevini iz 18. stoljeća, s karakterističnim detaljima Pariza iz pedesetih, poput svjetiljki Lampe Gras. Namještaj je djelo omiljenih francuskih dizajnera Jeana Prouvéa and Mathieua Matéga. U hotelu postoje četiri vrste smještajnih kapaciteta: Shoebox, Cosy, Roomy i Biggy. Iz soba na četvrtom katu puca pogled na pariške krovove, dok one u prizemlju krase visoki prozori i samostojeća retro kada u kupaonici. Sobe su opremljene bračnim krevetima i u njima mogu odsjesti dvije osobe. Hotel je napravljen po principu "luksuza koji si možete priuštiti", a osim dizajnerskog namještaja i walk-in tuševa, sve sobe su opremljene radnim stolovima, wi-fijem te mini knjižnicom u kojoj se nalaze knjige odabrane od francuskih influencera. Iako u hotelijerstvu vlada praznovjerje vezano uz "nesretan" broj 13, u pariškom Hoxtonu može se odsjesti u duplex sobi 313 s dvorištem iz kojeg se može vidjeti Eiffelov toranj.

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 3)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 4)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 5)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 6)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 7)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 8)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 9)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 10)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 11)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 12)

Ako putujete u Pariz, obavezno posjetite ovaj fantastično uređen hotel (фото 13)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više