Search

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele)

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele)

Tekst: BURO.


Rim je jedna od onih vječnih destinacija, gdje možete otići milijun puta i da vam ne dosadi niti mrvicu. Dolce vita u punom sjaju. Uz to ide i činjenica da je nama do njega relativno lako i pristupačno stići i da klima u ovom gradu omogućava užitak putovanja u svako doba godine. Zato nam mogućnost da tek tako skoknemo svaki put kad nas život zaljulja užasno nedostaje ovih dana. I dok čekamo neke bolje dane, lajkamo slike na Instagramu, dodajemo nove adrese na travel listu „čim pređemo granicu“. S vama dijelimo nekoliko imena koje možete dodati i na svoju listu praćenja kako biste uživali u snenim rimskim epizodama online.

@parisinfourmonths

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 1)
Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 2)

Pariz? Jesmo li ludi? Pa možda, ali u ovom slučaju saslušajte nas. Blogerica i fotografkinja Carin Olsson se iz Švedske preselila u Pariz prije nekoliko godina kada je i nastao ovaj Instagram nadimak, a tijekom pandemije ona je ponovo spakirala kofere i ovog puta iznajmila stan u centru Rima. Na njenom feedu očekujte one detalje koji u malom otkrivaju tu rimsku čaroliju. Posebno pažnju obratite na njene storyje, snene epizode ispijanja talijanskog espresa iznad krovova napunit će vas energijom potrebnom da pregurate dan.

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 3)
Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 4)

@davideor94

Davide Oricchio je fotograf koji živi u Rimu i svakodnevno na svoj feed dodaje scene iz ovog grada. Radi se o širokim kadrovima gdje se on igra sa svjetlom (najčešće se radi o slikama snimljenim dok je „golden hour“ na snazi) što rezultira skoro filmskom atmosferom na slikama. A to je film u kojem bismo se rado našli! Napravite mali macchiato, pustite talijansku muziku i odlutajte dok istražujete njegov profil.

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 5)
Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 6)
Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 7)

@romangalgoesaround

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 8)
Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 9)

Elisa Colarossi je ilustratorica koja je rođena i odrasla u Rimu, a došla je na ideju da omiljene gradske scene zabilježi u formi šarenih crteža. Njih dijeli na svom Instagram profilu, a svaka treća objava je kratak vidio tipičnih rimskih scena. Ako ih pogledate u jednom danu osjećat ćete se kao da ste prošetali ulicama. Dodajte i sladoled dok scrollate, za potpuno uživanje.

Gdje odsjesti?

Hoxton

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 10)

Kul hotelski lanac Hoxton novi hotel je otvorio u rimskom kvartu Parioli. Veliki lobi je kao stvoren da se iskoristi kao coworking prostor, a tu je i kafić Cugino gdje gosti mogu popiti sjajnu kavu i pojesti preukusna peciva. Naravno, nije sva pažnja otišla na zajedničke prostore i sobe su jednako ukusno uređene, posebna pažnja posvećena je madracima – svojim gostima garantiraju pravi odmor. Na jesen će u okviru hotela biti otvoren i restoran inspiriran Kalifornijom, nestrpljivi smo da vidimo tu kombinaciju.

Soho House

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 11)

Svaki novi pothvat Soho House familije nas raduje, ali kad se spoje naš omiljen lanac i Rim radost je beskrajna. S radom će početi ovog ljeta, a nalazi se u blizini univerziteta Sapienza. Prostire se na 10 katova, a na posljednjem će biti rooftop bar s bazenom. Broji 49 soba, 20 apartmana, a tu će biti i svi oni elementi zbog kojih obožavamo Soho koncept: talijanski restoran, spa centar, kino i dio za članove.

W Hotel

Ako vam nedostaje Rim pratite ove profile (a otkrivamo vam i nove hotele) (фото 12)

Prvi hotel iz lanca W se u Rimu otvara u rujnu ove godine. Bit će smješten u dvije povezane zgrade iz 19. stoljeća u blizini Via Veneto ulice. Ukupno ima 149 soba i 15 apartmana među kojima se izdvaja Extreme Wow apartman koji ima terasu od 150 kvadrata. Hotelski restoran će voditi Ciccio Sultano čiji je restoran Duomo osvajač Michelin zvjezdice. Također, kad hotel počne s radom bit će otvoren i rooftop bar Otto gdje će gosti moći uživati uz Aperol i pizzu kraj bazena.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više