Search

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje?

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje?

Naravno, šalimo se, ali ovakav odmor nije loša ideja

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Tik pored Reykjavika kompanija ÖÖD instalirala je dvije luksuzne kolibe koje se izrađuju u kombinaciji stakla i drveta, odnosno većinski materijal je, neočekivano, staklo! Tako su, naime, u suradnji s hotelom Panorama Glass Lodge ponudili opciju jedinstvenog odmora. Spavaća soba je izrađena kompletno od stakla (čak i strop!) kako bi gosti dobili kompletan doživljaj spavanja na otvorenom. No, sve je mnogo udobnije nego što zvuči, kolibe su opremljene dizajnerskim namještajem i pri uređenju se pazilo na svaki detalj.

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje? (фото 1)

Ipak, neki dijelovi ove kućice su zaklonjeni drvetom, tako da se ne morate brinuti o privatnosti dok se nalazite u kupaonici, na primjer. Kompanija ÖÖD specijalizirana je za izradu staklenih kućica koje preporučuju kao super izbor za život, ured ili zimski vrt. S obzirom na to da dolaze sa sjevera Europe, naravno, razmišljali su o izolaciji i dugotrajnosti upotrebljenog materijala, tako se krov izrađuje od "termo stakla" koje se zagrijava uz pomoć metalnih oksida, koji služe kao električni otpor. Zbog toga kada snijeg pada ne zadržava se kao pokrivač na krovu kolibice, već se odmah topi. Tako da možete ležati ušuškani u krevetu u zaleđenoj kućici, ali da ipak gledate zvijezde (i polarnu svjetlost ako imate sreće).

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje? (фото 2)
Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje? (фото 3)
Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje? (фото 4)

Iako koliba ima samo 21 kvadratni metar, sve je veoma promišljeno uklopljeno, pa čak postoji i dovoljan broj ormara i ladica za stvari, a naravno, postoje i zavjese zahvaljujući kojima povremeno možete dobiti totalnu privatnost.

Ako vam se još ne izlazi među ljude, možda je hotel u obliku staklene kocke idealno rješenje? (фото 5)

A najbolja stvar? Ovaj mini hotelski kompleks (na velikom imanju postavljene su samo dvije kućice) je samo ogledni primjer, kompanija ÖÖD nudi različite vrste kabina, što znači da i na vaše imanje možete instalirati jednu ovako posebnu građevinu. Dovoljno je da imate građevinsku dozvolu i oni će vam predložiti vrijeme izrade. Kada se dopreme elementi za sklapanje je potrebno samo dan, dva, a izdat će vam i garanciju od dvije godine. Možda je vrijeme da prestanemo maštati o kućici na drvetu i pošaljemo zahtjev za jednu staklenu?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više