Search

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane

Villa Medicea


Image: PR

U srcu Toskane, na brežuljku Chianti, ponosno se uzdiže bajkovito zdanje – Villa Medicea di Liliano

Villa Medicea di Liliano bajkovito je i prestižno obiteljsko imanje udaljeno samo nekoliko minuta vožnje od renesansnog grada Firence. Vila uživa slikovit pogled na brežuljke Toskane i na divne obrise romantičnog grada, a do nje će vas odvesti antička via Chiantigiana, poznata talijanska vinska cesta.

Povijest Ville Medicea di Liliano seže u daleko 11. stoljeće, još u doba kad je visoko na brdu iznad Firence niknuo malen vidikovac koji je pripadnicima aristokracije i visokog društva često predstavljao mjesto za savršen odmor. Četiristo godina kasnije vidikovac je preuređen u veličanstvenu obiteljsku kuću i pripao je u vlasništvo velikom vojvodi Ferdinandu II., članu poznate firentinske obitelji Medici. Obitelj Medici je imanje neprestano proširivala i obogaćivala ga svojom slikovitom i umjetničkom notom. Svakim potezom i svakom promjenom činila ga još ljepšim.

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 1)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 2)

Vila Medicea di Liliano danas je dom obitelji Malenchini i u njihovom je obiteljskom vlasništvu već više od dvjesto godina. Obitelj Malenchini vilu je godinama restaurirala, opremajući je suvremenim toskanskim dizajnom i pazeći pritom da se ni u jednom trenutku ne naruši njena izvorna ljepota. Šest zdanja koja okružuju vilu također su dio imanja i s vremenom su na jednako pažljiv način uređene u male stilske privatne vile. Sve su vile različite veličine kako bi se udovoljilo zahtjevima svakoga gosta. Okružene su zadivljujućim vrtom, terasama i bazenom, te čine imanje jedinstvenim mjestom, savršenim ruralnim skloništem.

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 3)

Mirni vrtovi u nizu okruženi su sa 70 hektara vinograda i maslinika. Pa tako, osim u bajkovitoj prirodi, gosti ovdje mogu uživati u vrhunskom toskanskom vinu i ukusnom maslinovom ulju. Osim kušanja vina i ulja ovo mjesto nudi i niz drugih zanimljivih sadržaja poput tečajeva kuhanja, biciklističkih tura i wellness programa. A iskušati možete i privatne ture po Firenci i Toskani.

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 4)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 5)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 6)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 7)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 8)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 9)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 10)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 11)

Bajkovito obiteljsko imanje u srcu Toskane (фото 12)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više