Search

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg

Fascinantno svjedočanstvo izvanredne arhitekture


Image: http://palais-coburg.com/

Adventsko vrijeme najljepši je dio godine za posjet Beču, koji nudi bogatu kulturalnu ljepotu i pravu blagdansku atmosferu koja prožima cijeli grad

Smješten u samom srcu jednog od najljepših europskih, ako ne i svjetskih gradova, hotel Palais Coburg Residenz jedno je od rijetkih svjedočanstva izvanredne arhitekture. Sama zgrada stara je više od 600 godina, a u preuređenju se velika pozornost obraćala upravo zadržavanju stila stare renesansne utvrde. Danas je jedan od najpoznatijih hotela u Beču koji svojom ljepotom svakodnevno očarava, a predivna zelena oaza koja se nalazi u okrilju hotela samo je šlag na torti ovog luksuznog zdanja.

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 1)

U sklopu hotela nalaze se 34 pojedinačna apartmana za sofisticirane klijente i u rasponu od 54 do 165 kvadratnih metara. Podijeljeni u dvije skupine, svaki je jedinstveno namješten i predstavlja fascinantnu kombinaciju vrijednih povijesnih elemenata u kombinaciji s funkcionalnim modernim dizajnom. Svaki apartman posvećen je važnim članovima obiteljskih dinastija Saxe-Coburg i Gotha koje su bile značajne u povijesti Palais Coburga.

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 2)

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 3)

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 4) 

Za gastro užitke zadužen je chef Silvio Nickol, vlasnik dvije Michelinove zvjezdice, koji je sinonim za kreativnu kuhinju na najvišoj razini, a restoran ovog hotela mjesto je sveobuhvatne i suvremene kulture blagovanja. Za doručak nude klasični bečki Clementine (nazvan po princezi) ili doručak Augusta Viktora, koji je poseban užitak jesti u vrtu. Baš kao nekad kada se živjelo sporijim tempom i uživalo satima u popodnevnom čaju. Tu je i bogat vinski podrum koji krije više od 60 tisuća boca, od kojih je većina kupljena na aukcijama. Od popratnih usluga koje nudi ovaj hotel je prostrana wellness oaza koja će vam priuštiti potpuni odmor za tijelo i duh i moći ćete nesmetano uživati u čarima jednog od najljepših gradova na Dunavu. 

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 5)

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 6)

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 7)

Bečki kraljevski hotel s dugačkom tradicijom – Palais Coburg (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više