Search

Beskrajno očaravajuća vila Egerton na francuskoj rivijeri

Beskrajno očaravajuća vila Egerton na francuskoj rivijeri

Sofisticirani luksuzni chic


Image: villaegerton.com

Nekad davno u njoj su vrijeme provodile ikoničke ličnost poput Coco Chanel, F. Scotta Fitzgeralda, Grete Garbo, Ernesta Hemingwaya...

Kažu mnogi kako je francuska rivijera jedno od najdivnijih mjesta na svijetu, a kada se taj doživljaj stopi s posebnom estetikom arhitekture, onda je to jedna posve druga priča uzdignuta na zavidan nivo. Takva je upravo vila Egerton, koja datira iz tzv. razdoblja Belle Époque koje karakteriziraju salonske zabave, bečki valcer, ali i fine manire te općenito estetski visoki kriteriji. Ovo raskošno, arhitektonsko zdanje smješteno u pitoresknom mjestašcu Roquebrune-Cap-Martin, po prvi puta će se nakon šest godina moći unajmiti, a za njezinu prethodnu restauraciju bio je potreban pozamašan multimilijunski iznos.

Beskrajno očaravajuća vila Egerton na francuskoj rivijeri (фото 1)

Samo petnaestak minuta udaljena od talijanske granice, s pogledom na Mediteran, vila Egerton instantno je postala jedno od najtraženijih mjesta za uživanje i odmor u monegaškom zaljevu. No, nisu samo to razlozi koji bi mogli privući potencijalnu klijentelu. Naime, njezina osebujna povijest može se pohvaliti ikoničkim gostima kao što su bili Coco Chanel, F. Scott Fitzgerald, Greta Garbo, Salvador Dali, Ernest Hemingway i mnogi drugi. Zajedno s prekrasnim eksterijerom, proteže se na čak 7.500 četvornih metara, dok interijer uključuje dvije etaže. Kino dvorana, privatna vinoteka, prostrana blagovaonica, knjižnica iza koje se vješto skriva bar te tri dnevna boravka samo su mali dio onoga što krasi njezinu unutrašnjost koja se spontano nastavlja na prekrasnu otvorenu terasu, potom bazen, vruću kupelj i okolno smirujuće zelenilo. Ukoliko vas je priča oko vile Egerton zaintrigirala, za tjedni boravak u njoj morat ćete izdvojiti 45.000 eura, a u cijenu su, naravno, uključeni batleri, domaćice, vrhunski kuhari i niz drugih luksuznih pogodnosti kojima nećete moći odoljeti. 

Beskrajno očaravajuća vila Egerton na francuskoj rivijeri (фото 2)

Beskrajno očaravajuća vila Egerton na francuskoj rivijeri (фото 3)

Beskrajno očaravajuća vila Egerton na francuskoj rivijeri (фото 4)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više