Search

Božanstven boutique hotel stvoren za odmor u dvoje

Božanstven boutique hotel stvoren za odmor u dvoje

Almaha u Marakešu

Tekst: A.P.


Image: Almaha PR

U najstarijoj četvrti Marakeša ove je veljače otvoren novi boutique hotel koji oduševljava dizajnom

Za koncept i uređenje hotela zaslužan je poznati belgijski dizajner i arhitekt Charles Kaisin koji se prilikom osmišljavanja interijera inspirirao pjesmom „Poziv na putovanje" Charlesa Baudelairea. Svih 12 soba, koliko ih hotel ima, osmišljene su kao spoj modernog dizajna i marokanskog povijesnog naslijeđa s ručno izrađenim komadima namještaja od strane lokalnih obrtnika. Posebno impresivna je soba „Pixel" nastala kao posveta poznatom gradskom trgu Jemaa el Fna kroz koji dnevno prođe na tisuće ljudi. Ova gradska žila kucavica u Almahi je prikazana u formi 23000 pikseliziranih fotografija koje su postavljene na zidove i presvučene svilom.

almaha

Kaisin je za svoje goste osmislio i malu biblioteku u kojoj se nalazi preko tisuću djela francuske književnosti. Sve knjige su očuvane i gostima je dozvoljeno da ih čitaju: „Biblioteka je u potpunosti inspirirana pjesmom „Poziv na putovanje". Ideja je da gosti oslobode svoj um, istraže neke druge kulture a da se pritom osjećaju ugodno i nesputano kao da su u vlastitoj kući"- kazao je. Hammam i spa zona nose tradicionalan marokanski potpis s mozaik pločicama u smirujućim tonovima boje pijeska, bijele i tamno crvene. Ovdje gosti mogu uživati u 5 različitih hammam tretmana i opuštajućim masažama.

Kaisin kaže da je 2016. godina ključna za Marakeš kao turističku destinaciju s bogatom ponudom novih luksuznih hotela i resorta u koje Europljani stižu u potrazi za mirom. Almahu smatra malenom oazom za odmor duše i tijela te se nada da će istu emociju prenijeti svima onima koji ovaj hotel odaberu za stvaranje nekih novih uspomena.

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

almaha

http://www.almahamarrakech.com/en/

Related articles

Buro 24/7 Selection

više