Search

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness

Pogledajte samo te fotografije!

Urednik: Tina Kovačiček


Image: Whatifness

Ima već neko vrijeme kako su Anja i Strahinja napustili poslove koje su dotad radili i krenuli na put oko svijeta (upoznali ste ih ovdje). S time je krenuo i njihov zabavan blog Whatifness, a bome i brojne avanture diljem svijeta. Putovanje avionom zamijenili su cestom na četiri kotača, familiju proširili s četveronožnim Šnjurom i nagledali se svakojakih čudesa. Bili su odlični sugovornici u otkrivanju mjesta koja oduzimaju dah, a i saznali smo što se sve u međuvremenu dogodilo otkad smo ih čuli zadnji put.

I što se sve događalo u međuvremenu i gdje ste sad?

"Pet i pol mjeseci na 4 kotača, nas troje i prostor dva sa dva, a jedan nezaboravni roller coaster...koji je počeo od naše garaže gdje je 33 godine star kombi jednog balondžije gospodina Dragorada, postao naša kuća s jednim upitnikom - Može li pod stare dane obići Europu? Krenuli smo od Beograda, preko Krfa, talijanske Apulije i Toskane, Korzike, zatim duž Azurne obale, Costa Brave i sjeverne Španjolske... te završili na kanalu mehaničarske radionice. Nakon dvadeset dana, pet popravaka i nula preostalih živaca, a ne mnogo više niti novaca, stižemo do kraja svijeta - portugalskog Sagresa. I onda preko Algarvea, Andaluzije i sjeverne Italije, na posljednji namig leta do Istre i Dalmacije. Poslije 18.000 km, vratili smo se KUĆI. Sada uživamo u blagodatima tekuće vode i dvofazne struje dok kujemo planove za nove akcije. Planiramo u prosincu pretvoriti naš kombi u "vozilo za vlastite tuđe potrebe" s kojim ćemo prikupljati poklone i raznositi ih djeci kojima najviše trebaju, širom Srbije. Poslije toga ćemo ugraditi peć u kombi i pokušati otići na skijanje, ali besplatno (smijeh)"

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 1)

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 2)

Ako peć ne bude radila posao, u hladnim zimskim danima, grijat će nas sjećanja na baš ova mjesta:

1. TERME SATURNIA

VIDEO

Buđenje u 5 ujutro, nije lakše nigdje na svijetu nego u Saturniji, jer vas čeka kupanje u kaskadnim bazenima mliječno plave vruće vode s pogledom na zelena brda Toskane. Razlog zašto se dolazi tako rano je da biste bili sami, obavijeni magičnom jutarnjom izmaglicom uhvatili prvi mig sunca.

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 3)

2. RIJEKA CAVU

VIDEO

Mislili smo da na Korzici nema ničeg spektakularnijeg od plaža koje izgledaju kao slučajni Maldivi, dok nismo zašli malo u planinu i nabasali na čarobno lijepu klisuru rijeke Cavu opasanu debelom borovinom. Odmah je pao zaron u kristalno prozirni vodeni smaragd, spust brzacima duž cijelog toka i skok s vodopada u suncem okupanu rijeku, koja je toliko čista da se može piti. Énorme beauté!

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 4)

3. MLJET

Sve ljude koje smo upoznali na Mljetu došli su na par dana, a ostali zauvijek. Kada doživite nestvarno lijepu prirodu ove planine koja izranja iz mora, bućnete se u modri jadran i usporite tempo na otoku gdje samo sedmoro klinaca ide u prvi razred - vidjet ćete zašto se nikome ne da otići odavde.

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 5)

4. PARCO NATURALE MIGLIARINO SAN ROSSORE

Ako niste fanovi fotki na kojima pridržavate krivi toranj, slobodno preskočite Pizu i uputite se na cjelodnevni piknik u ovu čudesnu šumu, samo desetak kilometara od centra grada. Pola sata pred zatvaranje nacionalnog parka, kad se ljudi razbježe, društvo će vam praviti samo ovaj prastari drvored i idealno sunce da izgubite razum i uhvatite dobru fotku.

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 6)

5. VALENSOLE

Ako ste nemoćni pred kilometrima i kilometrima ljubičastih polja i povjetarcem ispunjenim mirisom lavande, uputite se u Provansu, u srpnju ili lipnju, provozajte se autom kroz Valnesole i nađite savršeno mjesto za bocu vina uz golden hour.

BURO. travel report: 5 mjesta koja oduzimaju dah prema izboru Whatifness (фото 7)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više