Search

Čokolada kao glavna inspiracija zanimljivog hotela

Čokolada kao glavna inspiracija zanimljivog hotela

Posveta Švicarskoj

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Buro 24/7 Rusija

"Dizajn hotela trebao bi zabaviti, inspirirati i ohrabriti", rekao je jedan od osnivača Kameha Grand Hotela otvorenog ove godine u Zürichu

Dizajnerski hotel Kameha Grand Hotel nazivaju novim luksuznim utočištem za poslovnjake, a oni svakako cijene kvalitetu i komociju. Sa svojih 245 soba i hotelskih apartmana može primiti čak 960 gostiju, a nekoliko je apartmana posebno namijenjeno poslovnim ljudima. Ovaj je luksuzni hotel otvoren na proljeće, a vrlo je brzo pronašao posebno mjesto na listi luksuznih ciriških hotela. Ideju interijera potpisuje Marcel Wanders koji je majstorski integrirao pridjev švicarski u dizajn hotela. Prisutna je inspiracija čokoladom u raznima tonovima smeđe boje, a zidovi koji odvajaju kupaonice od ostatka sobe podsjećaju na velike kocke čokolade, dok su kvake na tim površinama u obliku onih koje otvaraju bankarske sefove. 

Čokolada kao glavna inspiracija zanimljivog hotela (фото 1)

Cjelokupan dojam hotela vrlo eklektično i na moderan način spaja detalje poput švicarskih zvona koji kao lampe vise sa stropa, tepihe jarkih boja te baršunaste zavjese koje nas idejom vode ravno u filmove Davida Lyncha, čija vas velika zidna fotografija čeka u lounge prostoru odnosno baru. Vidljivo je kako su vlasnici hotela ciljali na suvremenu publiku koja će ovakve izlete moći razumjeti i pritom se osjećati ugodno.

Čokolada kao glavna inspiracija zanimljivog hotela (фото 2)

Čokolada kao glavna inspiracija zanimljivog hotela (фото 3)

Kameha Grand hotel također postoji u Frankfurtu i Bonnu, a ove godine na red je došla i švicarska prijestolnica, Zürich. Na pitanje što sve možete raditi u ovom hotelu predlažemo da večerate u japanskom restoranu koji se nalazi u sklopu zdanja, zatim odmorite i popijete čašu vina na predivnoj terasi, odmorite u loungeu Shisha uređenom u orijentalnom stilu gdje se možete diviti tepisima, a u sklopu hotela postoje sauna i fitness centar. Mnogima će ovo biti dovoljan razlog da ne napuštaju ovu modernu oazu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više