Search

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto

Tekst: Tina Kovačiček


Image: One & Only

I nema te liste namijenjene svjetskim putnicima koja u posljednjih nekoliko godina nije pisala uzbuđeno o Crnoj Gori kao jednoj od turističkih destinacija čije vrijeme tek dolazi. No, čini se kako je vrijeme slavlja za Crnu Goru već počelo. Neotkriveni šarm Balkana, autentična kamena arhitektura Sredozemlja i povijest koja strancima priča doista bogate priče, njezini su urođeni aduti. Dodajte još tome elegantno uređene hotele, vile, resorte, dovoljno vezova u sigurnoj luci te beach bar s pogledom na zalazak sunca, dobili ste poželjnu luksuznu destinaciju dostojnu reputacije Monte Carla. Ako nas pitate, nama je Jadran draži od spomenutog. Nakon Porto Montenegra, Crna Gora je prije dvije godine dobila još jednu marinu za luksuzne jahte - Portonovi, pokraj Herceg Novog. A upravo tamo se kroz koji dan otvara još jedan luksuzni resort iz svjetske grupacije - One&Only. Razgovarali smo s direktorom prodaje i marketinga Tomislavom Hralom o tome što nas sve očekuje u ovom novom sunčanom raju.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 1)
Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 2)

Za početak recite mi kako je trenutno u Crnoj Gori, u planu su velike stvari za turizam, a posljednjih nekoliko godina Crna Gora sve je češće na listi svjetskih ekskluzivnih destinacija za odmor. Što se događa po tom pitanju i kakva je atmosfera?

Crna Gora je izuzetno interesantna destinacija, kako za nove lance hotela, tako i za goste koji žele otkriti nova iskustva i stvoriti nezaboravne uspomene. Crna Gora je vrlo mala zemlja koja nudi obilje mogućnosti za aktivni odmor, zabavu, rekreaciju i wellness. Sama činjenica da je One&Only odabrao svoj prvi europski resort otvoriti baš u Crnoj Gori, govori dovoljno o potencijalu ove destinacije.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 3)

Upravo ste pred spomenutim otvaranjem One&Only Portonovi Resorta koje nas očekuje 1. svibnja 2021. Recite mi kako je došlo do suradnje sa svjetskom grupacijom koja se nakon destinacija kao što s Maldivi, Meksiko, Australija, Dubai, Mauricijus i drugi, odlučila baš za Crnu Goru?

Kreiran ekskluzivno za ultra-luksuzno tržište, One&Only bira isključivo neke od najljepših lokacija na svijetu za svoje resorte. Crna Gora je pravi dragulj Europe - još neotkrivena destinacija koja je na putu da postane nova Rivijera. Njena jedinstvena kombinacija raznolikih prirodnih ljepota, krajolika koji oduzimaju dah i bogate kulturne povijesti bili su ključni prilikom odluke da naš prvi resort u Europi otvorimo baš ovdje. I to u Herceg Novom, u Boki Kotorskoj koja je nesumnjivo jedan od najljepših zaljeva na svijetu.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 4)
Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 5)
Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 6)

O kakvoj se lokaciji radi kada je u pitanju novi One&Only i kako je odabrana?

One&Only Portonovi se nalazi na samom ulazu u Boku Kotorsku, idilično zaklonjen i okružen spektakularnim planinama. Lociran u Portonovom, nautičkoj oazi s 238 vezova, resort je dizajniran po ugledu na arhitektonski stil i impresivne razmjere starih venecijanskih palača. Taj dizajn i stil prožimaju naše grandiozne fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, vrtove, privatnu pješčanu plažu te izvanrednu lepezu unutrašnjih i vanjskih bazena.

S ovog mjesta, One&Only Portonovi svoje goste vodi na veliko istraživanje očaravajućeg zaljeva Boke, UNESCO-ve svjetske baštine poznate po izvanrednoj ljepoti, kulturi i povijesno važnoj venecijanskoj arhitekturi koja datira iz 9. stoljeća nove ere. Prolazeći ovim vijugavim zaljevom, na pamet padaju slike norveških fjordova i jezera Como, dok plovite okruženi drevnim utvrđenim gradovima, starim kamenim crkvama i neobičnim ribarskim selima. To su zaista prizori koje je teško opisati – koji se moraju doživjeti.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 7)

Što možemo očekivati od ove nove luksuzne oaze na Jadranskoj obali? Kakva će biti ponuda i u čemu će sve gosti moći uživati?

Na prvom mjestu - izuzetan nivo usluge koji je utemeljen u našoj jedinstvenoj filozofiji kreiranja radosti za svakog posjetitelja. Uz potpunu privatnost, One&Only Portonovi nudi glamur bez premca praćen jedinstvenim aktivnostima, vrhunskim restoranima i wellnessom svjetske klase. Upotpunjen šarmom okolnih mjesta UNESCO-ve svjetske baštine, nevjerojatnom prirodom i bogatom kulturom Crne Gore, One&Only Portonovi pruža gostima savršen ambijent za nezaboravna iskustva koja se doživljavaju samo jednom u životu.

Gostima ćemo ponuditi 123 smještajne jedinice, od soba s pogledom na zaljev i okolni Portonovi, do ekskluzivnih apartmana kao što je Suite One ili ultra-luksuznih vila s privatnim bazenom, plažom i dvorištem. Uz to, gosti mogu očekivati vrhunski medicinski spa u našem revolucionarnom wellness centru Chenot Espace, koji se prostire na 4 tisuće kvadratnih metara i nudi 28 soba za tretmane, kriosaunu, finsku saunu, hamam, parnu sobu i zatvoreni bazen. Gostima je na raspolaganju također još pet bazena: živahni bazen Tapasake kluba, opuštajući bazen restorana Sabia te tri bazena različitih temperatura i saliniteta tik uz našu privatnu pješčanu plažu. Pored toga, One&Only Portonovi posjeduje i svoju vrhunski opremljenu teretanu te dva profesionalna terena za tenis kojima će upravljati Tipsarević Luxury Tennis. Za one koji putuju s mališanima nudimo zabavne aktivnosti Kids Only kluba za djecu i One Tribe kluba za tinejdžere, a za avanturiste i istraživače pružamo posebno osmišljena iskustva i aktivnosti za otkrivanje ljepota i tajni Boke Kotorske, crnogorske obale, ali i ostalih dijelova ove predivne zemlje.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 8)

Po čemu će se ovaj resort razlikovati od ostalih iz svjetske grupacije, a po čemu će morati biti usklađen s ostalima?

Svaki One&Only resort gostima nudi prepoznatljiv stil, vrhunsku uslugu i nenadmašivu energiju, ali se razlikuju po osobitostima koje proizilaze iz lokalne kulture. To jest, svaki naš resort nosi svoju jedinstvenu priču. Tako je One&Only Portonovi idealno mjesto za istraživanje ljepota crnogorske obale, okruženo osamljenim plažama, bujnim zelenilom, raznovrsnim nacionalnim parkovima, kristalno čistim vodama Jadranskog mora i drevnim gradovima prepunim povijesti.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 9)

Kakva će biti gastro ponuda resorta?

Usudio bih se reći da će One&Only Portonovi biti ključna gastro destinacija na Jadranskoj obali. Gosti resorta, ali i gosti izvana, moći će uživati u raznovrsnim prepoznatljivim, svjetskim kulinarskim doživljajima. U ponudi su Sabia by Giorgio Locatelli, vrhunski talijanski restoran pod vodstvom jednog od najpoznatijih talijanskih kuhara s Michelinovom zvjezdicom; La Veranda koja nudi ukuse i arome Jadrana te jela inspirirana crnogorskom kuhinjom; i Tapasake Club, energetsko jezgra resorta koja obuhvaća restoran suvremene japanske kuhinje, moderan klub na bazenu i shisha bar.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 10)
Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 11)

Tko potpisuje projekt po pitanju arhitekture, dizajna i uređenja interijera i eksterijera?

Projekt je započela kompanija Denniston, a završila ga je agencija HBA. Resort je dizajniran tako da kreira osjećaj otmjene privatne rezidencije, skrivene od svijeta i okružene bujnim vrtovima. Stil je elegantan i graciozan, poštujući okolno nasljeđe i povijest, ali uz moderan i razigran dodir. Tako su bijeli lučni zidovi i crveni krovovi od terakote inspirirani arhitektonskim stilom obližnjih srednjovjekovnih gradova. Inovativne i originalne karakteristike dizajna istaknute su i u sobama, apartmanima i vilama. Prostrane i luksuzne, sve sobe odišu toplinom i udobnošću, dok je njihov moderan interijer upotpunjen veličanstvenim pogledima na Boku Kotorsku. Posebnost čine prozori od poda do plafona koji kreiraju privatnu osmatračnicu prema Jadranu.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 12)

Po čemu se odabrana lokacija uklopila u ideju resorta te što svjetska klijentela koja prati ovu svjetsku grupaciju ovdje može očekivati, na koji način doživjeti naš Balkan i čime se iznenaditi?

Uz uživanje u vrhunskom medicinskom wellness centru te svjetskoj gastronomskoj ponudi, naši gosti mogu upoznati Crnu Goru i Boku na drugačiji način. One&Only Portonovi je kreirao posebna iskustva koja slave destinaciju i pružaju jedinstveni uvid u ovu očaravajuću regiju. Od veličanstvenih prirodnih pejzaža do toplih, bistrih voda za plivanje i najsuvremenijih sportskih, wellness, umjetničkih i mnogih drugih sadržaja; naš resort je oaza za odmor, ali i za aktivne i kreativne nagone. Kroz kolekciju autentičnih aktivnosti, gosti će otkriti novu rivijeru sa svojom divljom ljepotom i bogatom poviješću, bilo da je to kroz planinarenje slikovitim terenom, oživljavanje lokalne kulturne tradicije ili upuštanje u nautičku avanturu na luksuznoj jahti.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 13)

Postoje li neke nedoumice s obzirom na epidemiološku situaciju koja je još uvijek prilično nestabilna kod nas i u svijetu? Je li sve spremno i očekujete li već goste?

Iz našeg iskustva, gosti jedva čekaju da dođu u Crnu Goru i upoznaju se s prvim One&Only resortom u Europi. Ovo nam je omogućilo da uvidimo stvarnu snagu našeg brenda - svako olakšavanje mjera u svijetu odmah se oslikava na broj ostvarenih rezervacija. Sezona će vjerojatno biti izazovna u smislu letova i pristupačnosti, zato što ovisimo o prometu aviokompanija, pogotovo na tivatskom aerodromu. Međutim, raduje nas to što, usprkos epidemiološkoj situaciji, ljudi širom svijeta pokazuju ogromnu želju za putovanjem i otkrivanjem novih destinacija. Pored toga, i mi smo s naše strane pokrenuli konkretne korake kako bismo gostima olakšali donošenje odluke o putovanju - na globalnom nivou smo uveli fleksibilne opcije i posebne ponude koje se prilagođavaju promjenama izazvanim pandemijom, a omogućili smo i PCR testiranje za goste u našem resortu.

Također, veliki broj istraživanja pokazuje da će obiteljska, tzv. višegeneracijska putovanja biti u porastu, a turisti će tražiti mjesta koja nude, ne samo zabavu i opuštanje, već i zdravstvene i wellness sadržaje. Raduje me što mogu reći da smo u One&Only Portonovi resortu predvidjeli sve te zahtjeve i moći ćemo ponuditi vrhunski medicinski spa centar Chenot Espace, kao i jedinstvene aktivnosti za goste bilo koje dobi i interesa. Naravno, strogi sanitarni programi i poštovanje fizičke udaljenosti su nova normalnost, pa je pružanje zdravog i sigurnog okruženja za naše goste na samom vrhu liste naših prioriteta.

Uzevši sve to u obzir, spremni smo i veoma se radujemo otvaranju 1. svibnja te stvaranju nevjerojatnih iskustava i trajnih uspomena za naše goste.

Crna Gora postaje Monte Carlo, evo i zašto (фото 14)

Planovi nakon otvorenja?

Planiramo postati najluksuzniji resort na Jadranu i kreirati radost za naše goste i kolege.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više