Search

Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima

Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Iako je Majorca pokupila svu slavu, manje poznati španjolski otok Menorca, u posljednje vrijeme preuzima vodstvo. Pisali smo vam o prelijepom novootvorenom hotelu, a danas vas vodimo u kuću u koju bismo se rado preselili ovog proljeća (ako već smijemo maštati, i ostalih nekoliko mjeseci).

Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima (фото 1)
Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima (фото 2)

Biniarroca je danas mali elegantni hotel, a originalno je bila kamena seoska kuća iz 18. stoljeća. Nalazi se na južnom dijelu otoka, a do nje se stiže uskim kamenim putem. Ono što će posebno razveseliti sve ljubitelje prirode je da raskošno rastinje oko kuće tamo neometano raste već desetljećima i nije uništeno u procesu renoviranja.

Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima (фото 3)
Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima (фото 4)
Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima (фото 5)

Novi vlasnici imanja su umjetnici koji su s puno pažnje prišli restauriranju i pri tome su pokazali i jako dobar ukus pa je danas ovo vrlo fin mali hotel s 18 soba, dva bazena i restoranom. Zapravo, radi se o oazi u zelenilu, a većina gostiju čim prijeđe prag imanja, istog trenutka počinje smišljati plan kako i kada se vratiti.

Za uređenje interijera je bila zadužena jedna od vlasnica, Sheelagh Ratliff, koja se tijekom osamdesetih godina u Londonu bavila modnim dizajnom. Ratliff se prilično zabavila uređujući ovo mjesto, sobe su različite i to ne samo dekorom, već su neke od njih uređene u kompletno drugačijem stilu od ostalih - neke u edvardijanskom stilu, neke u rustikalnom kakav je karakterističnom za Mediteran, a neke u kompletno talijanskoj vibri. Ono što je zajedničko svim smještajnim kapacitetima je da imaju privatne terase i pristup vrtu.

Da možemo birati, kraj svibnja bismo proveli u ovom hotelu iz 18. stoljeća na španjolskim Balearima (фото 6)

Ako bismo morali odabrati idealnu poziciju, to bi definitivno bila jedna od ležaljki pored bazena u dvorištu oko kojeg su šarmantno raspoređene kamene skulpture u antičkom stilu. Dok gosti leže na suncu, do njih dopiru mirisi iz vrta - miješaju se ruže, lavanda i bugenvilije. U takvom okruženju vam nije potreban ni telefon, niti knjiga, dovoljno je da se prepustite lijenom promatranju okoline. Oni koji se žele u potpunosti osamiti, mogu u vrtu pronaći mreže za ljuljanje obješene između drveća. Probudite nas kada se granice otvore.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više