Search

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika

"Špilja – Cave bar More"


Image: PR

Ovo je najatraktivniji bar na svijetu

Špilja bar More jedan je od pet najposebnijih hotelskih barova na svijetu, ako je suditi prema časopisu najprestižnije i najveće avio kompanije u SAD-u, The Delta Air Lines Sky Magazinu, dok ih je Thrillist Media Group, jedan od vodećih svjetskih portala, u rujnu prošle godine, smjestio na prvo mjesto najatraktivnijih barova svijeta. Špilja bar More nalazi se u sklopu dubrovačkog hotela More. Do njenog je nastanka došlo na vrlo zanimljiv i neobičan način – prije desetak godina, kada su za vrijeme izgradnje samog hotela, ispod njegovih temelja, sasvim slučajno otkrili prazan prirodan otvor. Vlasnik hotela Miroslav Čutura ovo prirodno bogatstvo, stvarano tisućama godina, nije htio ostaviti sakriveno od očiju javnosti te je tako špilju iskoristio za izgradnju ekskluzivnog bara.

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika (фото 1)

Početna želja i ideja bile je da prostor spilje ostane što je moguće prirodniji, s obzirom na to da je priroda ovdje iskazala svoju snagu i strpljenje u stvaranju naslaga sazdanih od bezbroj vodenih kapljica gdje su neke od siga stare čak približno 8000 godina. Stoga su u uređenju interijera korišteni su samo prirodni materijali – drvo i koža. Prostor je iznimno ugodan za boravak, posebice ljeti kada temperatura u njemu ne prelazi 24 stupnja.

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika (фото 2)

Najatraktivniji dio špilje udaljen je od mora oko 40 metara, širok je od tri do pet metara, a visok 23 metra. Donji dio ispunjen je morskom vodom, dok se preostali prostor špilje proteže na tri razine ukupne veličine od 280 četvornih metara. Pažljivo prokopan tunel vodi do prekrasne terase koja se nalazi uz samo more, gdje možete uživati u prekrasnim vizurama koje pruža još uvijek pitom krajolik uvale Lapad, a blizina mora i miris soli pridonijet će stvaranju posebnog ugođaja. Rasvjeti špilje također je posvećena velika pažnja. Posebna atrakcija je zvjezdano nebo za koje se koristi više od 300 žaruljica.

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika (фото 3)

Ponuda u Špilja baru pažljivo je osmišljena. Bogata barska karta nudi velik izbor raznovrsnih napitaka, a svake je godine nadopunjuju novim, želeći udovoljiti zahtjevima gotovo svakog gosta. Kroz špilju u sezoni prođe preko tisuću posjetitelja, a bar je mnogima i zanimljivo mjesto za organiziranje posebnih događanja. Tako se tu dosad odvilo sedamnaest vjenčanja mladenaca iz Engleske, Irske i Rusije kao i mladenaca iz naše zemlje.

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika (фото 4)

Poštujući prirodne zakone i njihove uvjete Špilja bar More zatvoren je u zimskom periodu, a svoja vrata ponovno otvara svake godine u ožujku i posjetiti ga možete sve do 31. listopada.

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika (фото 5)

Divan bar u spilji ispod Dubrovnika (фото 6)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više