Search

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu

Calimala hotel

Tekst: L.L.


Image: Design Milk,
Hotel Calimala

Nedavno restauriran pa pretvoren u genijalan hotel u centru Firence, Calimala danas predstavlja idealno odredište za ljubitelje putovanja i lijepih interijera. Za restauraciju je bio zadužen arhitekt Alex Meitlis, s s radom na hotelu završio je tek ovog mjeseca i, moramo priznati, obavio zbilja sjajan posao.

Ideja je bila probuditi starinsku ljepotu u modernom izdanju te istu primijeniti na svih 38 prostorija u hotelu. U sklopu hotela nalazi se i Uffizi galerija, a cijela je zgrada pod zaštitom UNESCO-a. Meitlis je uspio naglasiti originalne karakteristike zgrade kao što su visoki stropovi, kameni zidovi i detalji od bronce koji pak danas sjaje poput najnovijih dodataka raskošnom prostoru.

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu (фото 1)

Ne možemo se odlučiti sviđaju li nam se više spavaće sobe s jarkim žutim i crvenim komadima namještaja te detaljima poput vaza i decentnim umjetničkim djelima ili pak kupaonica s podovima u nekoliko tonova i jednostavnim, ali efektnim elementima. Za sve je to zaslužan sam Meitlis. On je, naime, dizajnirao stolove, krevete, stolice i rasvjetu dok je odabir materijala i drugih elegantnih tekstura pripao jednoj od kreatorica same ideje od koje je kasnije nastao hotel, Carmeli Ilan.

Osim terase s bazenom i cvjetnim vrtom, posebno nas je oduševio pogled sa starinski dizajniranih prozora. Divna povijesna jezgra i smirujući zvuk grada, pitate li nas, već su dovoljan razlog da pri prvom posjetu Firenci rezerviramo sobu u Calimala hotelu.

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu (фото 2)

 

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu (фото 3)

 

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu (фото 4)

 

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu (фото 5)

 

Divan hotel u centru Firence osvojit će vas starinskom ljepotom u modernom dizajnu (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više