Search

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda

Uživanje može početi

Tekst: L.L.


Image: Unsplash,
Instagram,
Doc restaurante

Područje oko rijeke Douro u Portugalu oduševit će vas spektakularnom prirodom, brojnim vinogradima, povijesnim činjenicama i divnim hotelima iz kojih se uživa u prekrasnom pogledu. Upravo zato, ovo mjesto izgleda kao savršena lokacija za odmor za sve one koji hedonizam doživljavaju poprilično ozbiljno. U dolini Douro ćete, naime, uživati u ogromnim količinama prvoklasnog porta, popularnog slatkastog vina, a osim toga, tu su i ogromne količine drugih visokokvalitetnih sorti. Problem ne predstavlja niti hrana jer ćete baš ovdje pronaći dobar broj zbilja sjajnih restorana.

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda (фото 1)

Za posebne prilike svakako preporučujemo DOC, prekrasan restoran s pogledom na rijeku i vinograde te impresivnom ponudom jela. Ovdje tako možete pronaći za svakoga ponešto, od jednostavnih predjela kao što su mesni i riblji ravioli, preko glavnih jela koja uključuju škampe, jastoga i janjetinu, pa sve do deserata poput voćnih juha, domaćeg sladoleda i najrazličitijih kolača. Odlična je vijest da je restoranu DOC baš sve podređeno gostu pa su tako dobrodošli i vegetarijanci te vegani za koje se pripremaju posebni tanjuri, a za apsolutno uživanje tu je i prekrasan pogled s terase restorana.

Osim uživanja na luksuznim zelenim lokacijama koje vas zapravo i neće koštati previše, tu su i simpatične uske uličice idealne za jednodnevni izlet i istraživanje na toplom portugalskom suncu. Ako pak ste smještaj rezervirali na dulje vrijeme i uz Douro dolinu voljeli biste posjetiti i druge gradove Portugala, bitno je spomenuti dobru prometnu povezanost, a najbolji odabir svakako će biti putovanje vlakom na kojem će vas zasigurno oduševiti neki novi, još neistraženi dijelovi zemlje.

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda (фото 2)

Što se pak same doline Douro tiče, divno zeleno područje nudi vam brojne aktivnosti poput promatranja proizvodnje vina, obilazak okolnih crkava ili posjet lokalnom muzeju u kojem možete naučiti sve o povijesti ovog kraja. Tu su i brojne aktivnosti na otvorenom, šetnje vinogradima, bicikliranje, plovidba rijekom, pa čak i vožnja balonom. No prije svega, imajte na umu, kada se jednom nađete u dolini Douro, najviše ćete uživati u miru i tišini, divnim prirodnim prizorima i dobroj čaši vina. I to je sve što vam na godišnjem odmoru zapravo treba.

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda (фото 3)

 

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda (фото 4)

 

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda (фото 5)

 

Dolina Douro stvorena je za bijeg od svijeta i apsolutni hedonizam, morate vidjeti kako izgleda (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više