Search

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled

Osim meksičkog, poželjet ćete posjetiti i onaj u Nizozemskoj

Urednik: L.L.


Image: Tulumtulum.nl,
Instagram,
BURO.rs

Za Tulum u Meksiku zasigurno ste već čuli. Svi koji su ga posjetili, o ovom gradiću imaju samo riječi hvale. Egzotičan, a tako jednostavan, s pregršt divnih plodova koji se jedu ravno s drveća i domaćinima koji će vas ugostiti na najljepši mogući način, meksički Tulum, sigurni smo, odavno se nalazi na travel bucket listi svakog ljubitelja putovanja. Na ovom je mjestu čak i veliki Rene Redzepi, glavni chef i vlasnik jednog od najboljih restorana na svijetu, otvorio pop restoran Noma te ostao oduševljen blagodatima koje pruža. Također, osim što nudi prirodu u svom izvornom obliku, tirkizno čisto more te uživanje u svježem zraku, meksički je raj mjesto i za zaljubljenike u boho stil pa ne čudi što upravo ovdje nastaju najljepše Instagram fotografije.

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 1)

 

Osim meksičkog, jedan se Tulum smjestio nešto bliže nama. Ako još uvijek niste iskoristili slobodne dane, nizozemski Tulum mogao bi biti mjesto za savršen godišnji ovog ili idućeg ljeta. Naime, u mjestu Noordwijk dovitljivi Nizozemci izgradili su restoran i bar na plaži te ga, inspirirani egzotičnim originalom, nazvali Tulum. Jedina razlika, reći će vam oni koji su imali prilike uživati u nizozemskoj inačici meksičkog raja, krije se u različitim stranama svijeta dok su dizajn i filozofija oba Tuluma potpuno ista.

Baš kao u Meksiku, i u Noordwijku vlada atmosfera apsolutnog opuštanja i prepuštanja luksuznim poslasticama, postoji i pješčana plaža, kul drveni namještaj, interijer s genijalnim tepisima te ogromni suncobrani s resicama. Unutrašnjost bara na plaži pak izgleda i miriše na pravu ljetnu bezbrižnost. Ogromni prozori od poda do stropa, nekoliko prostorija uređenih u modernom boho stilu, svaka posebna na svoj način te ozbiljni dio restorana s okruglim stolovima i drvenim stolicama, elegantnim separeima i foteljama od kože, brilijantni lusteri te velika stabla banana samo su dio onoga što vas očekuje u nizozemskom Tulumu. Neobičan detalj kada govorimo ovom mjestu jest i činjenica da namještaj koji vidite u baru i restoranu možete i kupiti te ponijeti kući.

Hrana koju ćete u nizozemskom Tulumu isprobati možda nije nalik onoj Renea Redzepija, ali će vas ipak natjerati da je nikada ne zaboravite. Meni je inspiriran Meksikom dok su zdravi zalogaji poput tosta s avokadom, smoothieja i modernih šarenih zdjelica dio koji su Nizozemci odlučili ubaciti kako bi jelima dodali nešto svoje, osvježavajuće, stvoreno taman za plažu. Jedino što bi vam ovdje moglo nedostajati jest vruće meksičko sunce, no vjerujte, i nizozemskim se ljetima na ovakvoj lokaciji vrlo lako prilagoditi.

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 2)

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 3)

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 4)

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 5)

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 6)

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 7)

 

Dva Tuluma nalaze se na različitim stranama svijeta, a u oba ćete se zaljubiti već na prvi pogled (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više