Search

Egzotična putovanja za jesen

Egzotična putovanja za jesen

U novom broju magazina Putovanja za dvoje

Urednik: A.P.


Image: Barbara Kraft za One & Only Le Saint Géran Mauritius,
Jošt Gantar

Vratili ste se s godišnjeg odmora, a već vas "svrbe tabani" i voljeli biste nekamo otputovati? Ili barem početi planirati svoj sljedeći bijeg kako biste lakše preživjeli ove tmurne kišne dane i nadolazeću jesen?

Na kioscima potražite novi broj Putovanja za dvoje i već će vas prve stranice inspirirati za ekspresnu rezervaciju hotela i kupovinu karata. Tema broja 34. daleki su Ujedinjeni Arapski Emirati. Ova bogata država danas je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, a prije samo stotinjak godina nitko nije mogao pretpostaviti da će otkriće enormnih količina nafte polovicom 20. st. potpuno preobraziti ovaj kraj te ga pretvoriti u pravo čudo 21. stoljeća. Mislite li da ste već dovoljno saznali o Abu Dhabiju i Dubaiju, čitajte i o manje poznatim emiratima – Sharjahu, Ajmanu i Ras al-Khaimahu, a saznat ćete i što kupiti u ovom šoping raju te koje zanimljivosti posjetiti s djecom. Volite li putovati sa svojim mališanima, glavna urednica Damjana Domanovac u novom broju donosi brojne preporuke čime zainteresirati vaše najmlađe u Miamiju.

Putovanja

Još jedna pustinjska destinacija našla je mjesto u jesenskom broju – katarska metropola Doha. To je grad koji se također ubrzano razvija i postaje važna destinacija za poslovne ljude, no i za sve one željne odmora i upoznavanja arapskog načina života. Od bližih destinacija novi broj donosi city break reportažu o uvijek uzbudljivom Parizu. Čitajte kako se Matej Čepl snašao u prometnom kaosu i što pogledati kada imate ograničeno vrijeme u Gradu Svjetlosti.
Ljubitelji road tripova u rubrici top 10 mogu pronaći izbor najboljih destinacija i ruta za putovanje automobilom. Tu su, primjerice, Great Ocean Road u Australiji, Atlantic Road u Norveškoj, Pacific Coast Highway u Kaliforniji, Hana Highway na Havajima...
U reportaži o Kambodži fotograf Hrvoje Serdar svojim je objektivom ovjekovječio neke od najljepših prizora ove iznimno zanimljive zemlje. Priču o još jednom zanimljivom načinu života donosi reportaža o narodu Gilaki iz Irana. Oni tisućama godina žive na sjeveru zemlje, na pomalo izoliranom i sa svih strana prirodno zaštićenom položaju koji im je omogućio da sačuvaju svoju neovisnost i kulturni identitet.
O pravom tropskom raju piše španjolski autor Sergi Reboredo. Saznat ćete kako su Cookovi otoci puno više od šačice otoka koje oplakuju južna mora. Poželite li ideju o kraćem i bližem putovanju, čitajte o eko turizmu na Bledu i ostvarenju dječačkog sna o životu u kućici na drvetu.

garden villa

Poslovni putnici mogu čitati o Hrvatskoj kao atraktivnoj i sve poželjnijoj destinaciji poslovnog turizma, što su sve naši novinari doživjeli na najvećem američkom sajmu turizma IPW-u, koji se ove godine održao u Orlandu, a svi ljubitelji novih medija bit će oduševljeni digitalnim izdanjem magazina Putovanja za dvoje koje će se odsad moći čitati i na tabletima i Androidima.

Potražite novi broj na kioscima i benzinskim crpkama. Pretplatite se na tiskano izdanje magazina Putovanja za dvoje (http://putovanjazadvoje.com/index.php?id=2709) i na poklon dobivate digitalno izdanje!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više