Search

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde

Hotel Villa Cora u Firenci


Image: PR

U ovom prekrasnom hotelu naići ćete na Uljanu Sergejenko kako se sunča pokraj bazena, modne blogere poput Bryanboya koji ovdje odsjeda tijekom modnog događanja Uomo Pitti, ili Chiare Ferragni koja ispred vile odrađuje fotkanje za svoj blog

Kako izgleda hotel u kojem odsjedaju face svjetske modne scene i omiljeni modni blogeri, hotel u kojem se organiziraju partyji i večere na koje su pozvani samo odabrani? Imala sam sreće svoj staž odraditi u hotelu Villa Cora u Firenci i tako otkriti gdje se odmaraju bogati i slavni tijekom svog posjeta toskanskoj prijestolnici. U ovom prekrasnom hotelu naići ćete na Uljanu Sergejenko kako se sunča pokraj bazena, modne blogere poput Bryanboya koji ovdje odsjeda tijekom modnog događanja Uomo Pitti, ili Chiare Ferragni koja ispred vile odrađuje fotkanje za svoj blog. Vidjet ćete ovdje i slavne talijanske redatelje na večerama, poznate chefove kuhinja, ruske milijardere i žene šeika... Zavirite u hotel koji oni obožavaju.

Hotel Villa Cora smještena je na brdu unutar višestoljetnog parka s pogledom na Boboli vrtove, odmah izvan povijesnog centra Firence. Vila je aristokratska rezidencija sagrađena krajem 19. stoljeća te u potpunosti reflektira arhitektonski stil tog vremena. Svoju reputaciju stekla je tako što su upravo ovdje godinama odsjedali utjecajni i važni gosti kao što su princeza Eugenia, žena Napoleona III i ruski skladatelj Čajkovski. Villa Cora postala je ekskluzivan grand hotel krajem 1960-ih te se ponovo otvorila krajem 2010., nakon detaljne trogodišnje restauracije, a od 2013. godine hotel je član prestižne Relais & Chateaux grupe.

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 1)
Ono što zasigurno oduzima dah bogatim i slavnim, isto koliko i nama smrtnicima, je njihova Soba zrcala. Ta prekrasna balska dvorana sa zlatnim baroknim stropom proglašavana je jednom od najljepših u Italiji. U toj prostoriji vlasnica hotela, Antonella Fratini, s vremena na vrijeme organizira razne večere za svoje počasne goste, daleko od očiju javnosti. Zrcalna dvorana također se može unajmiti za bajkovita vjenčanja te poslužiti kao kulisa luksuznih partyja.

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 2)
Vila je dizajnirana u snažnom eklektičnom stilu, gdje je svaki detalj dizajniran da stvori unikatan prostor u koji se svi na prvi pogled zaljube. Taj impresivan spoj baršunastih fotelja, antičkih kipova, modernih, svjetlećih, staklenih stolova i luksuznih tapeta čini savršenu harmoniju i definitivno izaziva wow efekt. Koliko je dizajn interijera Villa Core fascinantan i impresivan možemo zaključiti i po tome koliko je puta poslužio kao savršena scena za razne editoriale.

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 3)
Hotel nije velik, ima 46 soba i apartmana, što je idealno za diskreciju i privatnost, te intimnu i opuštenu atmosferu kojoj se njihovi gosti jako vesele. Vila ima četiri kata, a svaki kat uređen je u drugačijem stilu. Prvi kat poznat je i kao plemićki kat i cijeli je iscrtan predivnim freskama, drugi kat posvećen je udovici Napoleona III., Eugeniji, i ružama koje su bile njezino omiljeno cvijeće, treći kat posvećen je Orijentu, te je cijeli uređen u arapskom duhu, i na zadnjem katu, Biserni apartman, uređen je u stilu američkih 50-ih godina.

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 4)
Hotel je okružen prekrasnim velikim vrtom u kojem se nalazi više od 100 vrsta ruža pastelnih boja, te dio sa začinskim biljem u koji zalaze njihovi kuhari u potrazi za svježim začinima za vaša jela. Dok se dame sunčaju, piju koktele i uživaju u prekrasnom pogledu na gornjoj terasi, njihova gospoda idu skrivenim podrumskim hodnicima do sobe uređene isključivo za muško društvo, koje se tamo opušta uz viski i cigare. Naravno, tu je i nezaobilazni jelovnik njihova restorana Il Pasha, dostojan svakog hotela s 5 zvjezdica, kreiran tako da predstavlja ono najbolje što talijanska kuhinja može ponuditi. 

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 5)

Tu nećete naići na zalutalog i radoznalog turista ili nekoga tko se tu zatekao sasvim slučajno. Tijekom posjeta Firenci jedna je moja prijateljica silno željela vidjeti hotel u kojem radim. Odlučila je jednostavno ušetati unutra i popiti kavu. Bili su jako iznenađeni, pet konobara je skakalo oko nje donoseći joj šećer i žličice te su je svake tri minute pitali treba li joj nešto. S ogromnim, ukočenim smiješkom na licu ponavljali su kako su jako sretni i počašćeni što je došla. Kada se već pomirila da je na kraju vjerojatno čeka račun u visini njezine tjedne plaće, rekli su joj da ni slučajno ne treba ništa platiti i da hotel časti. Čim je zakoračila van, sinulo joj je. Oni su bili toliko iznenađeni neočekivanim gostom koji u ovom hotelu želi samo popiti kavu i cijelom tom vrlo rijetkom situacijom, da mora da su zasigurno pomislili kako je ona inspekcija ili tako nešto!

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 6)
Moram priznati da se nikada nisam nagledala Pradinih kaputa, Louis Vuitton kofera, Ferrari auta, dobrog dizajna i zgodnih ljudi u ovolikoj mjeri kao ovdje. Ovdje se cvjetni aranžmani svakodnevno mijenjaju, a postoje i posebno organizirane Pizza & Champagne večeri uz bazen te roštilj na kojem se redovno okreću najfiniji firentinski odresci. Tijekom ljetnih mjeseci vaš doručak također će biti poslužen pored bazena okruženog antičkim kipovima, a nakon njega na raspolaganju vam je vozač koji će vas odvesti gdje god poželite. Iako je Firenca grad koji je jednostavno predivan i nikad vam ne može dosaditi, začudili biste se koliko njihovih gostiju odlučuje ostati na ležaljkama pokraj bazena i tu uživati. Tko još ne bi volio ovdje provesti svoje praznike, ležaljku do ležaljku uz svog najdražeg dizajnera ili, recimo, modnu blogericu?

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 7)

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 8)

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 9)

Ekskluzivan grand hotel koji obožavaju svjetske zvijezde (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više