Search

Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu

Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu

Tekst: BURO.


Ako ste od onih koji maštaju o temperaturama iznad 30 stupnjeva čim ugledate dvije tri pahulje, dobro nam došli. Siječanj se jedva dovukao do svog kraja međutim prognoza nam i dalje ne sugerira neke ljepše i toplije dane, zato maštamo o barem desetak dana na nekoj meksičkoj plaži gdje se margarite izmjenjuju jedna za drugom, a sunce prži i opušta svaki mišić u stresom nabijenom tijelu. Pronašli smo tri nevjerojatne lokacije u Meksiku na koje bismo otputovali odmah. Ne gledajte kroz prozor. Opustite se s nama i maštajte. 

Casona Sforza

Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 1)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 2)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 3)

Casona Sforza otvorena je u prosincu 2020. godine, ali ovo mjesto ima dužu povijest od toga. Vlasnici su se još 2010. godine zaljubili u Puerto Escondido, a posebno su ih se dojmili stari zanati koji su već bili pred izumiranjem. Zato su osnovali projekt Pueblo del Sol kojem je cilj vratiti vratiti lokalne tradicije. Prije pet godina u priču se uključio poznati arhitekt Alberto Kalach koji je projektirao hotel i to tako da je dizajn temeljen na starim tehnikama gradnje. Svaka soba je opremljena rukotvornima lokalaca , a sva hrana koja se nudi u hotelskom restoranu je uzgojena u blizini. Csona Sforza je puno više od luksuznog hotela. To je posveta ljudima koji su svojim rukama stvorili dio povijesti.

Mesón Hidalgo

Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 4)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 5)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 6)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 7)

Iza malenog hotela Meson Hidalgo stoji američka dizajnerica Laura Kirar. Hotel je smješten u gradu San Miguel de Allende i radi se o kući iz XVII stoljeća koju je preuredila i od nje stvorila divan boutique smještaj koji je ispunjen bojama i ručno rađenim namještajem. Ovaj hotel ima jednu posebnost, a to je da je sve na prodaju. Ako se gostima posebno svidi neki predmet, mogu ga kupiti po pristojnoj cijeni. Laura je dizajnirala za brendove kao što su Baker Furniture i Kallista, ali i za lanac hotela Sheraton što ju je dodatno uvjerilo da se posveti svom snu i otvori vlastiti hotel. Mesón Hidalgo je svoja vrata otvorio u studenom 2019. godine, samo nekoliko mjeseci prije pandemije, ali Lauru to nije pokolebalo. Pored smještajnih jedinica tu je i dućan u kojem se prodaje Armour nakit, odjeća s potpisom Carle Fernandez, Xinú parfemi, kao i komadi koje je dizajnirala sama Laura.

Casa Orgullosa

Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 8)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 9)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 10)
Želimo ići u Meksiko i imamo tri dobre ideje na tu temu (фото 11)

Ovo je jedna od najluksuznijih kuća u Meksiku i može primiti deset ljudi. Iza kuće Orgullosa stoji arhitekt Alberto Calleja koji je kombinirao brutalizam i tradicionalne meksičke tehnike izrade kako bi stvorio sofisticiranu građevinu iz koje pogled puca na plažu. Gosti mogu uživati na velikom trijemu koji vodi sve do bazena. Možete li se zamisliti ovdje s ohlađenim koktelom i bez brige u glavi? Mi možemo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više