Search

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku

Tekst: BURO.


Image: BURO. Srbija

Postoji taj jedan genijalni tweet koji se pojavljivao u bespućima Interneta, a ide otprilike ovako - naši su preci morali u rat, a od nas se samo traži da sjedimo na kauču. Istina. I baš smo tu gdje bismo i trebali biti: uronjeni smo u svoju sofu, okruženi gomilom jastuka, s laptopom u krilu i Hôtel Costes playlistom na repeatu. Ruku na srce, raspoloženje varira iz minute u minutu, red pametnih članaka, red dokonog surfanja… I dok tako maštamo o svemu što ćemo raditi i gdje ćemo ići, odlučili smo podijeliti s vama našu igru “kada bi, tada bi”. Naime, uzeli smo si u zadatak pronaći neka mjesta na koja želimo putovati, čim ova situacija završi.  A ono što je super: svako od njih je moguće iznajmiti, pa eto ideje za neku must visit listu za budućnost.

Forte San Giorgio
Capraia, Italija

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 1)
Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 2)
Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 3)

Tvrđava. Na otoku. Na litici, 150 metara iznad razine mora. Djeluje kao dovoljno izolirano mjesto, na kojem se lako može primijeniti pravilo o socijalnoj distanci. Konkretno, to je renovirana utvrda San Giorgio koji potječe iz 16. stoljeća i originalno je služila za smještaj vojnika iz Genove. Danas, stotinama godina kasnije to je udoban (i luksuzan) smještaj omeđen zidovima visine 20 metara. Ima 11 spavaćih soba, 10 kupaonica, četiri prostrane terase i dva bazena, a sve to u pet odvojenih građevina u okviru istog imanja. Dovoljno prostrano da se ne posvađate s ukućanima, i to tjednima.

Casas Caiadas
Sabugueiro, Portugal

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 4)
Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 5)

Je li vam je ikad palo na pamet da ostavite sve i odselite u neko portugalsko selo? Čak i da ranije niste imali tu misao, sigurni smo da danas ona djeluje nekako...privlačno. Casas Caiadas je predivno luksuzno imanje, ušuškano duboko u vegetaciju centralnog dijela Portugala. Na početku su vlasnici imali viziju da to bude njihova vikendica, ali su ipak odlučili da svi zainteresirani mogu provesti nekoliko dana na ovom magičnom mjestu, resetirati misli i vratiti mir u duši. Imanje se sastoji od nekoliko odvojenih objekata, koji su u prošlosti služili kao mlinovi. Arhitektonski ured koji je radio na renoviranju, Pereira Miguel Arquitectos, uspio je u renovaciji sačuvati dosta originalnih elemenata i učiniti da sve bude zaista autentično. Ipak, da je riječ o mjestu za 21. stoljeće otkrit ćete kroz detalje, ali i polukružni bazen u sredini imanja u koji se ulazi kroz plićak, nalik na plažu.

Villa Delphine
Par, Grčka

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 6)

Tko god je posjetio ovaj grčki otok će vam reći da je pravi biser, a uz to, da nije razvikan pa se može uživati i u neturističkim momentima. Villa Delphine je jedna od najljepših na otoku i za razliku od onih kompletno novih i modernih koje se grade s idejom o iznajmljivanju, ovdje je riječ o miksu lokalne arhitekture i modernih elemenata, a sve je u harmoniji s raskošnim rastinjem okolo. Pored vrta i voćnjaka, tu je i povrtnjak iz koje se povrće bere kuhar koji je uključen u cijenu najma (iako, u skladu s okolnostima, pristali bismo i na to da sami okopamo vrt i kuhamo maštovite specijalitete).

Camp Sarika
Utah, SAD

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 7)
Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 8)
Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 9)

Znači: bez ljudi, što manje kontakata i što odgovornije ponašanje. Možda je pustinja pravo rješenje? Fantastični hotelski lanac Aman, koji nas je navikao samo na bolje od najboljeg, je za travanj ove godine najavio otvaranje dodatka Amangiri hotelu – luksuzni kamp usred pustinje. Bez obzira na to što se ne zna što će biti s ovim planovima, nije nam zabranjeno maštati. Uglavnom, Camp Sarika se sastoji od 10 paviljona prekrivenih samo platnom, a svaki ima vlastiti bazen i dio za uživanje na otvorenom s pogledom na divljinu. Ultimativna izolacija s glam predznakom.

Cactus Culture
Tel Aviv, Izrael

Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 10)
Fantastična mjesta na kojima bismo voljeli biti u ovom trenutku (фото 11)

Ovih dana je optimizam na cijeni, a u ovom ga prostoru definitivno ne manjka. Sve je uređeno u zabavnom stilu s pregršt boja, suprotstavljenih uzoraka i sasvim očekivano - s gomilom kaktusa. Stil flertuje s meksičkim kičem, ali je dovoljno i umjeren da se ovdje možete opustiti i prepustiti egzotičnoj vibri. Interijer je predivno uređen, ali ipak tu je nekoliko terasa koje odnose svu slavu. Jedna je namijenjena za opuštanje i promatranje panorame grada, druga je zamišljena kao dio za ručak, a na trećoj se nalaze jacuzzi i kada na otvorenom za kompletno opuštanje. Prodano, useljavamo se!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više