Search

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti

Hotel La Colombe d'Or

Image: PR

Mjesto koje je tijekom povijesti privuklo najveće genijalce iz svijeta umjetnosti, za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu vrvjelo je poznatim licima koja su uživala u pitoresknom okruženju

"La Colombe d'Or je poznat u cijelom svijetu. To je povlašteno mjesto, gdje je provansalsko umijeće življenja povezano s nevjerojatnom privatnom zbirkom suvremene umjetnosti", kazala nam je voditeljica PR odjela Nathalia te nadodala kako su u ovoj ljepoti uživali svjetski velikani poput Pabla Picassa, Jacquesa Préverta, Yvesa Montanda i Jamesa Baldwina.

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti (фото 1)

Godine 1920., nakon povratka iz Prvog svjetskog rata, Paul Roux, lokalni poljoprivrednik, otvorio je restoran i mali trosobni hotel u uspavanom selu Saint Paul de Vence. Tijekom rata, mnogi modernistički slikari i pisci pobjegli su iz Pariza i počeli tražiti utočište na jugu. Roux se tako sprijateljio s umjetnicima poput Légera i Braquea, koji su se zatekli na osami La Colombe. Roux nije imao formalno umjetničko obrazovanje, ali je imao prirodnu sklonost ka umjetnosti te je na vrijeme prepoznao važnost njihovih djela, koja je počeo uklapati u interijer hotela. Za mjesto su ubrzo čuli i drugi umjetnici, poput velikog Picassa koji je svoj boravak ovdje plaćao u slikama.

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti (фото 2)

Ekskluzivni hotel danas broji svega 30 soba. Nema spa, nagrađivanu kuhinju pa čak ni dnevne novine ne dolaze do ovog mjesta svakog dana jer se lokalni kiosk zatvorio. Posebnost ovoga čarobnog mjesta počiva na ekskluzivnoj i mirnoj lokaciji u brdima Nice i Primorskih Alpa te na jednoj od najatraktivnijih privatnih zbirki poznatih umjetnika 20. stoljeća. Posebnu pažnju privlači vrt u kojem je smješten bazen s instalacijom Alexandera Caldera. Zahvaljujući tome hotel je izuzetno cijenjen i slavljen u umjetničkim krugovima te ćete ovdje uglavnom susresti strastvene kolekcionare, poznavatelje i ljubitelje umjetnosti. Zvijezde uvijek prate elitu pa su tako na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu svoj ohlađeni rose ovdje ispijali Katy Perry, Sean Penn, Daša Žukova, Orlando Bloom i Charlize Theron. Ako vam nije do zvijezda i zvjezdica rezervirajte boravak u rano ljeto, kada neometano možete uživati u kolekcionarskoj priči jednog vizionara na kojoj je nastao ovaj pravi umjetnički dragulj.

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti (фото 3)

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti (фото 4)

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti (фото 5)

Francuski hotel za sve ljubitelje umjetnosti (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više