Search

Gdje ljetne dane provode modne influencerice?

Gdje ljetne dane provode modne influencerice?

Putevima Insta djevojaka

Tekst: D.D.

Image: Instagram

Ono što su prošle godine bili Dubrovnik, Positano i St. Tropez, ovog ljeta su neke druge lokacije na jugu Europe. Naime, neke od naših omiljenih Insta djevojaka prve su vruće dane odlučile provesti na raznovrsnim lokacijama diljem Italije, Španjolske i Grčke, a na popisu se (barem zasad) nije našao nijedan dragulj naše obale. Naime, na njemu se nalaze četiri lokacije na koje su se ovog ljeta sjatile modne influencerice, a nakon otkrivanja njihovih čari na društvenim mrežama, i njihovi pratitelji će zasigurno dobiti želju posjetiti iste. Dokaz tomu kako su ove lokacije ove godine hit i kako se očito dobra vijest širi brzo putem društvenih mreža je i činjenica da su brojne od influencerica posjetile više od ovih lokacija ili barem obznanile kako se uskoro kane tamo uputiti. 

Rim

"Vječni grad" jedina je lokacija s ovog popisa koja se nalazi na kopnu. Privlačnost Rima krije se u brojnim segmentima, mjesto je to bogate povijesti koja potječe iz razdoblja Antika, a uz slavne znamenitosti kao što su Kolosej, Panteon i Forum Romanum, u glavnom se gradu Italije može se uživati i u tanjuru ukusne tjestenine i čaši finog vina iz regije Lazio. Kako se nalazi na jugu nama susjedne Italije, u Rimu temperature tijekom srpnja prekoračuju vrijednosti od 30 stupnjeva, ali je upravo ljeto doba kad taj grad posjećuje najviše turista. Utočište od gradskih vrućina treba pronalaziti u brojnim tajnim vrtovima u kojima se kriju barovi u kojima Talijani uživaju u tradicionalnom aperitivu. Američka manekenka Lily Aldridge tijekom posjeta Rimu na svojim Instagram storyjima podijelila je kako se upustila u avanturistički obilazak pod nazivom tajna vrata Rima, Roberta Benteler nije se samo zadržala na istraživanju antičkih znamenitosti već je na must see listu stavila i rimsku tržnicu, dok je Giorgia Tordini istraživala Terme di Caracalla. Dankinja Darja Barannik se, pak, držala klasike te je okinula Insta-worthy fotografiju Fontane di Trevi, a dane je provodila u luksuznom smještaju Aldrovani, pokraj Ville Borghese.

Darja Barannik

Darja Barannik

Lily Aldridge

Lily Aldridge

Roberta Benteler

Roberta Benteler

Giorgia Tordini

Capri

Talijanski otok omiljena je lokacija onima koji ljetne dane provode krstareći na jahti, a tamo su se ove godine uputile Kourtney Kardashian, Mathilde Goehler, Gabrielle Cauensil i Gilda Ambrosio. Čar ove možda najprivlačnije lokacije s popisa čar krije u netaknutoj prirodi, pomalo trošnim ulicama i razbacanim restorančićima, ali i brojnim luksuznim hotelima s pet zvjezdica kao što je Capri Palace i mjestima za shopping. No, osim dizajnerskih komada ovdje možete kupiti i odličan domaći limoncello ili, pak, ručno rađene kožnate sandale. Kristalno čisto more poziva na istraživanje prirodnih bogatstava od koji su najpopularnije špilja Blue Grotto i skupina stijena usred mora Faraglioni. A u ukusnim morskim delicijama navodno je najbolje uživati tik uz more, a jedna od omiljenih lokacija je kaskadna plaža s plavom-bijelim suncobranima La Fontelina.

Kourtney Kardashian

Kourtney Kardashian

Mathilde Goehler

Mathilde Goehler

Gabrielle Caunesil

Mykonos

Još jedna popularna lokacija ovog ljeta je i otok Mykonos, poznat po bogatom noćnom životu i beach partyjima. Iako se ponekad nalazi u sjeni Santorinija, ovaj brdoviti otok u grčkoj skupini Ciklada, sve je popularniji među millennial generacijom, a njegove su čari odlučile provjeriti Emily Ratajkowski i Evangeline Smyrniotaki. Osim tuluma koji traju do jutra grčki otok poznat je i po starim mlinovima koji potječu iz 16. stoljeća, a tu se nalazi i crkva iz 15. stoljeća ukomponirana od pet crkava Paraportiani. S ovog brdovitog otoka potječu Insta-worthy fotografije bijelih kuća s tirkiznim prozorima i vijugavih ulica popločenih kaldermom. Nakon istraživanja jednog od deset sela koja se nalaze na otoku vrijeme je za opuštanje i to u beach barovima i restoranima kao što su Nammos i Alemagou. A ono što se svakako mora kušati je Kopanisti Mykonou - začinjeni sir specifičan za ovaj otok.

Emily Ratajkowski

Evangeline Smyrniotaki

Evangeline Smyrniotaki

Ibiza

Veliki broj influencerica odlučio se baš za Ibizu, no umjesto da tamo tulumare, uživaju u ljepotama španjolskog otoka preko dana. Modna blogerica Aimee Song svoje vrijeme provodi u La Granji - prekrasnoj kamenoj oazi na 10 hektara velikoj farmi posvećenoj uživanju u životu i slow food kuhinji. Na sličan način se odmara i nizozemski model Romee Strijid, doduše na nešto luksuzniji način. Ona se, pak, smjestila u magičan resort Hacienda na Xamena koji se također nalazi izvan središta zbivanja, okružen prirodom. Britanska influencerica Lucy Williams uživa u bajkovitom pogledu iz Los Enamorados Ibiza - objektu u kojem se nalazi devet spavaćih soba, restoran, dućan i beach bar, a osim plaže Cala Xudar (koju je proglasila svojim omiljenom mjesto na Ibizi) istražila je i selo Santa Gertrudis. Šarmantno selu u srcu španjolskog otoka krije brije kafiće i restorane rustičnog izgleda, a to je također lokacija koju su gotovo u potpunosti okupirali umjetnici.

Romee Strijd

Romee Strijd

Aimee Song

Aimee Song

Lucy Williams

Lucy Williams

Related articles

Buro 24/7 Selection

više