Search

Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!)

Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!)

Tekst: BURO.


Image: Instagram,
BURO.

Postoji bezbroj hotela, ali neki su toliko posebni i gotovo pa nestvarni da su praktički kategorija za sebe. Takav je slučaj s malenim hotelom Epi 1959 smještenom u St. Tropezu. Radi se o chic destinaciji za odmor koja broji samo 10 soba, ali restoran, teniski tereni i dio oko bazena rade na principu privatnog kluba. Ako sanjate o istinskom glamuru sa sredine 20. stoljeća, ovo je mjesto za vas!

Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 1)
Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 2)
Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 3)

Epi 1959 je svoje najbolje dane "doživio" tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeća, u zlatno doba rivijere, a onda je 2018. godine dobio novi život. Za preokret je odgovorna dizajnerica Monica Damonte koja je mjestu vratila stari sjaj, prateći nit inspiracije sa starih slika koje odišu slobodnim životom i bezbrižnošću prohujalih vremena. Damonte je znalački sve to pomiješala u uređenje koje će istog momenta u vama probuditi Brigitte Bardot u retro bikiniju u sunčano žute boje.

Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 4)
Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 5)

Kako se ne bi narušio poseban duh mjesta, uređenje interijera u sobama je vrlo jednostavno - namještaj je od ratana, na prozorima su raznobojni vitraži, a sofe i fotelje presvučene su vintage tekstilom s floralnim printom. Jednaka pažnja posvećena je i dvorišnom dijelu, kao i okruženju bazena, a taj dio posla preuzela je Madison Cox - dizajnerica koja je odgovorna za vrt Majorelle u Marakešu. I nije samo da sve izgleda kao vremenska kapsula, u hotelu se trude da svi njihovi gosti uživaju u razdraganom ljetnom životu kakav se vodio prije nekoliko desetljeća, pa na recepciji mogu zakazati tenis ili, jednostavno, leškariti kraj jednog od dva bazena dok ne dođe vrijeme za ručak u veoma dobrom restoranu. Poslije ručka i čaše rosea, na redu je šetnja po pješčanoj plaži Pampelonne, a zatim nova tura pića prije večere uz zalazak sunca na Mediteranu. To je način života kojem bismo se rado prepustili.

Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 6)
Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 7)
Glamur na Azurnoj obali: Otkrijte kultni hotel Epi 1959 (mi smo zaljubljeni!) (фото 8)

Kako oni kažu najveće životne radosti su one najjednostavnije i mi se moramo složiti! Uz informaciju da se su najavljeni komercijalni letovi za Pariz od lipnja, ostavljamo vas uz misao o ovom mjestu koje eleganciju i luksuz diže na novi nivo.

Leave a comment

više