Search

Grad u 24 sata: Milano

Grad u 24 sata: Milano

Kako provesti dan u poznatoj europskoj modnoj prijestolnici?


Image: Promo

U novom izdanju rubrike "Grad u 24 sata", Hrvatica Iva Kraljić koja je prije dvije godine svoju riječku adresu zamijenila milanskom, otkriva nam što sve posjetiti u Milanu

Ako za svoje sljedeće putovanje izaberete Italiju, točnije Milano, donosimo vam neka od insajderskih mjesta koja svakako trebate posjetiti. Bilo da se radi o kraćem ili dužem boravku, Milano je grad koji itekako ima što za ponuditi. Osim što je prava shopping meka, ondje možete u skitnji gradom otkriti najrazličitija mjesta za zabavu. Iva koja ondje živi već dvije godine "prošetala" nas je po svojim omiljenim mjestima vrijednima pažnje. 

Grad u 24 sata: Milano (фото 1)

Brera je svakako jedan od poznatijih dijelova Milana koji treba vidjeti i doživjeti. Podsjeća na Pariz jer je prepun malenih šarmantnih bistroa i barova koji su dosta specifični i za Milano. Za doručak preporučujem bistro Bianco Latte - ne možete doći u Milano i ne posjetiti ovo fantastično mjesto. Osim što je sav u bijelom, djeluje jako umirujuće i miriše na tek napravljene kroasane. Pored kroasana u ponudi imaju sve slastice koje možete zamisliti, a osim doručka ondje možete i na brunch. Nakon doručka otiđite u šetnju Brerom i sigurna sam da će vas osvojiti, kao što mene osvoji svaki put iznova. Ondje ćete pronaći puno zanimljivih dućana, kultnih robnih kuća, ali i mnogo butika mladih dizajnera. Pripremite novčanike jer nećete moći odoljeti ponudi. Ako ste ljubitelj sushija, svakako svratite u jako elegantan japanski restoran Sushi B i napravite si slasnu pauzu za ručak. 

Grad u 24 sata: Milano (фото 2)

Arco Della Pace je jedan od ljepših kvartova Milana, a nalazi se samo 15 minuta hoda od veličanstvenog Duoama. Možda zbog toga što je udomio jedan od najvećih parkova Milana. Znate one scene iz američkih filmova kada ujutro svi trče, a popodne uživaju ležeći na livadama? E, to je baš takav park. Corso Ticincese je genijalan dio Milana koji širi jako dobru energiju i to je još jedno odlično mjesto za shopping. Također morate posjetiti Navigli. Da sam studirala u Milanu, sigurno bih ovdje provodila večeri, posebice u jednom odličnom baru koji ima najbolje koktele u Milanu i uređen je čarobno, a zove se Mag. 

Grad u 24 sata: Milano (фото 3)

Kako je uopće moguće izbjeći glavni trg Duomo? Osim šetnje i uživanja u njegovom veličanstvu, preporučujem aperitiv na Terazzi Aperol koji će vas odvesti u 60-te godine prošlog stoljeća u velikom stilu. Obavezno je rezervirati stol jer biste u suprotnom mogli čekati i do sat vremena. Previše vremena u tako velikom gradu. 

Milanska kuhinja nije kao ona u Rimu i Siciliji, ali ako želite probati najbolji rižoto milanese ili "cotoletto milanese" (kao pohano meso) morate otići u restoran Santa Maria koji se nalazi u ulici Via Santa Marta, 5 minuta pješice od glavnog trga Duomo.

Grad u 24 sata: Milano (фото 4)

Ako dan želite završiti u nekom super klubu, onda je jedan od boljih - Masada. Ondje imate osjećaj kao da ste u dnevnom boravku u kojem se tulumari cijeli dan uz zvuke elektroničke glazbe. Ondje zabava počinje u 13 popodne, a završava u 1 ujutro što znači da još uvijek imate vremena za spavanje. Ako niste raspoloženi za elektroniku posjetite svakako kvart Isola u kojem bi bilo dobro da svratite u pivnicu Frida. 

Grad u 24 sata: Milano (фото 5)

Autor: Iva Kraljić

Related articles

Buro 24/7 Selection

više