Search

Grad u 24 sata: San Francisco

Grad u 24 sata: San Francisco

Alcatraz, Golden Gate, Haight and Ashbury...


Image: Wikipedia,
buro247.sg

Ako imate samo jedan dragocjen dan u ovom prekrasnom gradu, donosimo vam prijedloge mjesta koja jednostavno morate posjetiti, kako biste se do kraja dana osjećali kao da ste u San Franciscu proveli tjedan dana...

Svoje biste iskustvo u središtu sjeverne Kalifornije trebali započeti u Haight i Ashburyju, susjedstvu u kojem ste prije mogli susresti Janis Joplin ili članove grupe The Greatful Dead i gdje se stvarala hipi scena 60-ih godina. Doručak možete obaviti u The Grind Caffe, koji se ističu svojim kvalitetnim namirnicama i izvrsnom kavom. Kada ste osigurali da imate dovoljno energije za cijeli dan, možete se upustiti u razgledavanje živopisnih dućana raznovrsnih artikala te uživati u pogledu na kolorističnu uličnu umjetnost, koje u ovome području ima dokle god vam pogled seže. Ako ste veliki obožavatelj glazbe, rijetke primjerke ploča vaših omiljenih izvođača možete potražiti u Amoeba Music dućanu ili možete kupiti neku radikalnu knjigu koju do sada ne biste mogli pronaći nigdje drugdje u Bound Together knjižari. Za sve ljubiteljice mode, sa zadovoljstvom možemo preporučiti Held Over vintage dućan u kojemu možete naći originalni komad odjeće na kojem će vam svi zavidjeti.

Grad u 24 sata: San Francisco (фото 1)

Ako se jednom trenutku zaželite prirode, posjetite Golden Gate Park, koji još od 1870.godine posjetiteljima nudi bijeg od urbane gradske sredine. Veliki prostor parka možete razgledati pješice ili biciklom. Za one kojima treba opuštajući tretman preporučujemo Japanese Tea Garden, koji je u potpunosti uređen japanskim stilom pa možete vidjeti prekrasne mostove, kućice i vodopade koji će vas u potpunosti opustiti. Zatim se uputite u De Young muzej u kojem možete istražiti različite aspekte umjetnosti jer kako oni kažu za sebe: svijetle prošlost, pričaju o sadašnjosti i formiraju budućnost. Jedinstveno iskustvo nudi i California Academy of Sciences, gdje možete posjetiti akvarij, planetarij i prirodoslovni muzej koji su pod jednim krovom. 

Grad u 24 sata: San Francisco (фото 2)

Kako biste upili još svježeg kalifornijskog zraka (jer ste sada već dovoljno vremena proveli u zatvorenim prostorima), uputite se u Presidio područje, koje je nekoć bilo vojno područje, a danas je glavno rekreativno središte. S ovog arkadijskog mjesta možete uživati u prekrasnom pogledu na Golden Gate Bridge, inače najprepoznatljiviji simbol San Francisca. Ručak možete uzeti u Presidio Social Club, koji je prava urbana oaza smještena u vojnim barakama, no interijer naravno ima suvremeni štih. Zatim se uputite u šetnju uz samu obalu. Ubrzo ćete se naći uz Fisherman's Wharf, a kod Piera 39 možete čak vidjeti morskoga lava. Zatim se uputite do Ferry Building, koja je sagrađena 1898. godine i prvenstveno je služila kao skladište, da bi kasnije postala prva komercijalna zgrada s nekretninama u kojima se moglo živjeti.  

Grad u 24 sata: San Francisco (фото 3)

Ako želite probati vrhunsku uličnu hranu San Francisca, imamo tri prijedloga za vas. Prvi bi bio El Porteno, gdje možete probati najbolje empanadase u gradu, ali i okolici. Ako ste željni pak nečeg slatkog, Humphry Slocombe nudi dekadentne sladolede kakve još do sada niste isprobali ili se uputite u ACME Bread Company gdje možete kupiti svježe pekarske proizvode netom izvađene iz pećnice. Uskočite u ikonični "California Street Cable Car" i posjetite Kinesku četvrt u kojoj se možete privremeno izgubiti među brojnim šarenim tržnicama i hramovima koji vas okružuju. Kada upijete tu kulturološku raznovrsnost, prošetajte se do Union Squarea, glavnog gradskog trga. 

Grad u 24 sata: San Francisco (фото 4)

Tamo ćete pronaći sve ekskluzivne dućane koji vam mogu pasti na pamet, kao što su Macy's, Tiffany & Co., Apple i Saks Fifth Avenue. No, nemojte zaboraviti zaviriti i obližnje male ulice jer se tamo kriju nezavisne chic trgovine. U Margaret O'Leary možete pronaći sofisticiranu pleteninu, a u Ethos odjeću koja je ekološki prihvatljiva. Kada ste gotovi s kupovinom, večerajte u restoranu koji se nalazi na Zagat listi - Allegro Romano. Ovaj minijaturni "susjedski" dragulj ponudit će vam talijansku hranu na moderan način, a na izlazi možete pogledati fotografije Bona Voxa, Hugha Laurieja i Hillary Clinton jer su i oni večerali upravo u ovome restoranu.

Grad u 24 sata: San Francisco (фото 5)

Nakon večere, možda ćete biti željni okusiti noćni provod u San Franciscu! Trebali biste svakako navratiti u Bar Agrico ili 15 Romolo, gdje možete probati neke od najboljih koktela na svijetu. Ako ste željni avanture, posjetite Cornstock Saloon, koji se nalazi u slavnoj crvenoj zoni grada iz 19. stoljeća. Kada ste se zabavili vratite se u hotel u kojemu ste smješteni, a po povratku doma svima se možete pohvaliti da ste iskusili ono najbolje od San Francisca.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više