Traži

Hotel čije su sobe isklesane u kamenu

Hotel čije su sobe isklesane u kamenu

Sextantio Le Grotte Della Civita


Fotografija: Buro247.ru

Hotel Sextantio Le Grotte Della Civita svojim izgledom je jedinstven. Smješten u napuštenim pećinama sela Matera u Italiji nudi nov pogled na autentičan način života ovog mjesta pod zaštitom UNESCO-a

Švedsko-talijanski biznismen Daniele Kihlgren udahnuo je nov život starim napuštenim pećinama u selu Matera na jugu Italije. Kada ih je prvi puta posjetio bile su u toliko otužnom stanju da ga je to inspiriralo na kretanje u projekt restauracije. U originalnom dugu s lokalnim materijalima tako je napušten lokalitet pretvorio u hotel sa 18 soba. One se nalaze u najstarijem dijelu pećinskog kompleksa , a kako bi ponudio visoku razinu luksuza osmislio je sintezu tradicionalnog dizajna s minimumom suvremene tehnologije kako bi dobio savršeno funkcionalan prostor prema modernim standardima.

S prozora se otvara pogled na nacionalni park Alta Murgia koji je poznat po crkvama i drugim građevinama isklesanima u kamenu. Jedna noć u hotelu košta 200 dolara, ali cijena može ovisiti o sezoni rezervacije.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor