Search

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia

L'Albergo della Regina Isabella


Image: buro247.ru

Hotel L'Albergo della Regina Isabella vjerojatno je "najfilmskiji" hotel na svijetu. Hotel je slavan gotovo kao i njegovi legendarni gosti među kojima se ističu neke od najvećih kinematografskih zvijezda 20. st. poput Charlieja Chaplina, Clark Gablea, Alberta Sordija, Marije Callas, Richarda Burtona, Elizabeth Taylor, Sophije Loren...

Otkako se otvorio sredinom 1950-ih, hotel L'Albergo della Regina Isabella ugošćivao je i opuštao mnogobrojne slavne ličnosti poglavito iz svijeta filma koji im je poslužio kao mirno utočište od reflektora i bliceva, ponekad je bio odlična kulisa za fotografska i filmska snimanja, a nekima je to bio pravi dom. Slavu i duh buržoazijskog chica priskrbio mu je njegov vlasnik, Angelo Rizzoli, slavni izdavač i filmski producent koji stoji iza produkcije kultnih klasika poput "Slatkog života" i "8 ½" Federica Fellinija, i koji je, očaran ljepotama i tradicijom termalnih kupki, odlučio otvoriti spa hotel na otoku Ischia u Napuljskom zaljevu. U svega nekoliko godina, hotel Regina Isabella prometnuo se kao središte zabave, kulture, tradicije, prestiža i bogatog društvenog života. Upravo je Rizzoli pokrenuo tradiciju glamuroznih večera koje su se odvijale na prekrasnoj terasi hotela u večernjim haljinama i smokinzima nakon opuštajućih spa tretmana koja se i dan-danas održava.

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 1)

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 2)

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 3)

Termalni kompleks i ljekovito vulkansko blato još su jedna posebnost ovog hotela. U drevna vremena na mjestu hotela nalazile su se antičke terme, a u blagodatima termalnih izvora otoka Ischia uživali su nekoć i rimski legionari. 

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 4)

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 5)

Iako su prošla gotova dva tisućljeća otkako su se Rimljani liječili i opuštali u termalnim vodama, njihova ljekovitost i danas, u modernom izdanju, privlače goste iz cijelog svijeta u potrazi za cjelokupnom obnovom organizma. Tako moderni spa centar nudi razne programe poput Nutrition & Well-being seansi koji, ako je vjerovati njegovim posjetiteljima, nudi mogućnost dolaska u vrhunsku formu u najkraćem roku u čemu vam pomaže tim stručnjaka, privatnih nutricionista, psihologa, trenera i chefova koji se u potpunosti posvećuju gostu i pripremaju individualiziran plan prehrane i vježbanja. Vjerujemo da prekrasna priroda i pogled koji se pruža prema Napuljskom zaljevu uvelike doprinose obnovi duha i tijela. 

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 6)

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 7)

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 8)

Hotel kao iz filma na talijanskom otoku Ischia (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više